woensdag 25 september 2013

woensdag 25 september 2013

Westlands nieuws


MVV'27 neemt toch deel aan de de Regio Rijnmondcup . De 2e klasser speelt in de 1e ronde thuis tegen Neptunes/Schiebroek

Chris Wijnterp zal zijn keepershandschoenen weer aan moeten trekken. Haaglandia heeft een beroep op de ex keeper van o.a. hoofdklasser Westlandia  gedaan
Haaglandia heeft namelijk een acuut keepersprobleem, Afgelopen zondag werd namelijk zowel de keeper van het 1e team (Steven Verstraten) als het 2e team (Ismael Oruc) met rood van het veld gestuurd.
Dat een rode kaart ook betekent dat men direct niet meer speelgerechtigd is, was bij de Rijswijkers niet bekend. Doelman Oruc zat namelijk na zijn rode kaart tegen het 2e van Leonidas gewoon bij het 1e van de topklasser op de bank. Na het wegzenden van Verstraten in de wedstrijd tegen AFC, moest hij natuurlijk ook onder de lat plaatsnemen. Dit foutje kan Haaglandia nog duur komen te staan, Dergelijke overtredingen worden door de bond afgedaan met puntenaftrek. Haaglandia heeft na 5 wedstrijden pas 4 punten en staat daardoor op een gedeelde 9e t/m 14e plek in de topklasse. Ook de speler in kwestie kan daar nog extra voor worden bestraft.

Overigens heeft Haaglandia uiteindelijk toch moeten besluiten om het 2e team terug te trekken uit de res. hoofdklasse.   (bron Algemeen Dagblad)

In de 2e ronde van de beker (cat. 2) treft Maasdijk het altijd lastige Moerkapelle. Deze club staat na 3 wedstrijden nog puntloos in de 4e klasse B. De club heeft in deze duels al 15x extra af moeten trappen/.....

De wedstrijden


MVV'27-VDL
MVV'27 krijgt komende zaterdag bezoek van "buurman" VDL. Voor de selecties en supporters van beide clubs een speciaal affiche, want het wordt de 1e maal dat beide teams elkaar in de competitie treffen.
De voorzitter van de Maaslandse club belooft dat er een feestje van gemaakt gaat worden. Een viskar is in ieder geval geregeld.

WESTLANDIA - KMD
Komende zaterdag de eerste derby van het seizoen in de 3e klasse. De zaterdagtak van
Westlandia treft op sportpark De Hoge Bomen "angstgegner" KMD.
Na het bekersucces in 2007 heeft Westlandia niet meer kunnen winnen van de ploeg uit Wateringen.

zaterdag 25 augustus 2007 beker KMD Westlandia 1 -2
zaterdag 2 oktober 2010 Comp. Westlandia KMD 1 -2
zaterdag 2 april 2011 Comp. KMD Westlandia 5 -0 
zaterdag 24 september 2011 Comp. KMD Westlandia 2 -1
zaterdag 7 april 2012 Comp. Westlandia KMD 3 -3
zaterdag 8 september 2012 Comp. Westlandia KMD 2 -3
zaterdag 30 maart 2013 Comp. KMD Westlandia      5 -3
.

Westlanders bij een BVO


Vandaag is de 2e speeldag van de 2e ronde van de KNVB-beker ook wel bekend als de "Amstelcup".  VOSKAMP,  LANGEDIJK en mogelijk KORTSMIT hebben het met Sparta niet getroffen. Zij moeten naar AZ.

NAC Breda (MAATSEN?) speelt vanavond tegen Smitshoek. Voor de penningmeester van de ploeg uit Barendrecht een lucratieve avond.... Zijn college van Westlandia zal  nog wel eens achter zijn oren krabben. Door een 2-1 overwinning op de Naaldwijkse hoofdklasser in de kwartfinale van de districtsbeker dwong Smitshoek namelijk afgelopen voorjaar een plaats af in de Amstelcup.
Overigens hebben de Brabantse clubs het nog niet getroffen. RKC( Heracles), FC OSS (VVV), Willem II (Excelsior'31) en Helmond Sport (IJsselmeervogels) werden al uitgeschakeld

Overigen speelde Heracles (SCHENKEVELD) dinsdagavond al voor de beker bij RKC. De oud-speler van Den Hoorn moest 120 minuten afzien om uiteindelijk RKC te  verslaan. De verlossende treffer viel pas in de 115e minuut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten