woensdag 15 januari 2014

Woensdag 15 januari 2014

Westlands nieuws


Trainer Wim Schaap kan vanaf volgende week weer de selectie van Nieuwenhoorn trainen. In beroep is zijn straf, die nog liep tot april 2015, dus aanzienlijk teruggebracht. Diverse media laten weten dat de trainer gerekend op vrijspraak.
Overigens zal de oud-trainer van o.a. Westlandia aan het einde van het seizoen vertrekken bij hoofdklasser Nieuwenhoorn.

Lyra heeft de laatste wedstrijd in de voorbereiding op de 2e helft van het seizoen met 1-0 gewonnen van KMD. Coen van Mil werd voor de thuis club de matchwinner

Loosduinen won dinsdagavond thuis met 4-1 van Oranjeplein P.

Excelsior M kwam in actie tegen Sliedrecht. De tricolores wonnen met 5-0

MVV''27 oefende tegen het 2e team van Excelsior M. Uitslag ?-?

Er wordt een bodemonderzoek ingesteld op het hoofdveld van FC 's-Gravenzande, om er achter te komen, wat er moet gebeuren om de chronische problemen met de waterafvoer uit te bannen.  Dat zei wethouder El Mokaddem  maandagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. "Wij moeten eerst de uitkomsten van dat onderzoek kennen, om de vervolgstappen te kunnen bepalen", zei hij.
De wethouder werd het vuur aan de schenen gelegd door raadslid Carla de Jager (CDA), die de slechte kwaliteit van een reeks velden op het Juliana Sportpark op de agenda had laten zetten. Dit naar aanleiding van een brandbrief van de voetbalclub. Zij wilde een vergelijking van het aantal afkeuringen bij FC 's-Gravenzande met dat van andere voetbalclubs in het Westland. De wethouder verwees haar naar de KNVB. De Jager: "Wij hebben de stellige indruk, dat het elders minder erg is."
Op de vraag van fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig naar de termijn van het onderzoek ("weken, maanden?"), liet El Mokaddem zich niet verleiden tot een toezegging. Daarop vroeg De Jager de wethouder om in de commissievergadering van maart met een tussenstand te komen. (bron WOS)

Er zijn al vijftien jaar problemen met het hoofdveld op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande. Dat stelt Wim Voois, secretaris van de stichting die het sportpark beheert. "In 2003 is het veld volledig gerenoveerd, in 2009 is de toplaag vernieuwd en in 2012 volgde er opnieuw een volledige renovatie, waarbij er een laag van 20 centimeter grond is vervangen. "Is die nieuwe grond wel goed geweest?", vraagt hij zich hardop af. "Moeten we niet aan kunstgras gaan denken?
Namens voetballend 's-Gravenzande maakte Voois maandagavond gebruik van het inspreekrecht in een commissievergadering van de gemeenteraad. Hoewel daar volgens het boekje maximaal 5 minuten voor staan, hield Voois een ruim 12 minuten durende verhandeling.
Behalve het hoofdveld zijn ook vier andere velden, de zogeheten Wetra-velden, er slecht aan toe. Dat zouden topvelden moeten zijn, zo was rond 2000 de roep in voetballand. In 's-Gravenzande kwamen er vier van dergelijke velden tot stand.  "Maar in heel Nederland zijn er slechts twintig van deze velden aangelegd", aldus Voois. "De grond kwam uit het oosten van het land", aldus Voois, die ronduit sprak van "troep".
Volgens hem dreigen morrende leden zelfs weg te gaan bij de club wegens de ontoereikende trainingsmogelijkheden, doordat het bestuur de velden soms rust wil geven ten einde verdere overbelasting van een aantal velden te voorkomen. (bericht ook afkomstig van de site van de WOS)

----

Wedstrijden


Marco Streefland heeft zijn keurkorps van de WOS weer aangewezen om verslag te doen van een aantal lekkere potjes voetbal. Zeker de wedstrijden van Excelsior M tegen landskampioen Katwijk is zeer de moeite waard.  Voor het Westland is de kraker van SC Monster tegen HVC10  een topaffiche. De bezoekers van die wedstrijd, maar ook de luisteraars kunnen vanaf maandagavond de beelden nog terugzien op WOS TV
In de 4e klasse gaat nr 3. Loosduinen op bezoek bij nr.2 Duindorp
Op zondag kan Westlandia revanche nemen tegen HFC. De eerste wedstrijd van het seizoen werd in Haarlem ruim verloren.
Bij Schipluiden tegen Delftse Concordia is sprake van een "burenruzie"

thuis uitVerslaggever WOS
Excelsior M. Katwijk Ruud de Jong
FC 's-Gravenzande SteDeCo Willem Lenting
Lyra Zevenhoven
Naaldwijk DSVP Leo Alblas
SC Monster *P1* HVC'10 Johan Voskamp (radio) en Leo Boon (TV)
MVV'27 Vitesse D.
TAVV VDL
Honselersdijk Quick Steps
KMD CION
Westlandia Zuiderpark

Real Parbo Verburch
Quintus Harga Sport
Hermnes DVS MSV'71
*P1* Maasdijk HPSV
DuindorpLoosduinen
Westlandia *P1* Kon. HFC Martijn Molenaar
VELO Neptunus/S. Ruud de Jong
SchipluidenConcordiaStefan van Eijk
DHKLVerburch
SJZ *P1* Den Hoorn


Overig nieuws


---.

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten