zondag 12 augustus 2012

Westlands voetbalnieuws van zondag 12 augustus 2012

Voetbalnieuws uit de regio

Jeff Stans (uit de opleiding van Excelsior M.) heeft zaterdagavond met RKC voor een daverende verrassing gezorgd. In Waalwijk werd PSV met 3-2 verslagen. Stans speelde de gehele wedstrijd.  De  ploeg van nieuwe trainer Erwin Brood staat daardoor op de eerste plaats in de eredivisie. Dick Advocaat staat met PSV op de 18e plaats......

In Polen start vandaag het nieuwe seizoen met een wedstrijd voor de supercup. Kampioen Slask (Johan Voskamp) strijdt vanaf 16:30 uur  tegen Legia Warschau om de 1e prijs van het nieuwe voetbalseizoen.

Tekst is afkomstig van Fred Louter van MVV'27:
MVV ’27-Be Fair (2-2) in teken afscheid spelers De oefenwedstrijd tegen de Waddinxveense derdeklasser Be Fair stond vooral in het teken van drie spelers die een waardig afscheid verdienen. Maarten Berkhout, Ruud Vermeulen en Koen Herlaar hebben gedurende hun jaren in het keurkorps grote indruk gemaakt in de hoofdmacht van MVV ’27 en werden dan ook volkomen terecht in het zonnetje gezet. De wedstrijd op zich was gelijkwaardig en de eindstand van 2-2 was dan ook een prima afspiegeling van de krachtsverhouding tussen beide teams. MVV ’27 begon sterk aan het duel en creëerde de nodige kansen. Roel Nooteboom mistte in de achtste minuut na een voorzet vanaf de linkerkant van twee meter afstand, maar enkele minuten later was het raak. Een lage harde voorzet van Hakan Copur werd door een verdediger van Be Fair hard achter zijn eigen doelman geschoten (1-0). Be Fair kwam vervolgens beter in de wedstrijd en raakte in de 16e minuut de paal. Vijf minuten later had men na eenvoudig uitspelen van de Maaslandse verdediging de gelijkmaker te pakken (1-1). De bezoekers hielden het overwicht en zagen na een niet al te slim uitgespeelde kans in de 27e minuut een buitenspeldoelpunt afgekeurd worden. Het begin van de tweede helft was ook voor Be Fair. Een trap van keeper Jesse Lub werd opgevangen door een aanvaller van de Waddinxveense ploeg die de bal van 25 meter snoeihard net over de lat zag gaan. Nadat Be Fair nog een aantal kansen had laten liggen, kwam MVV ’27 voor een tweede maal op voorsprong. Een voorzet van Coen Hordijk werd door Milano Naarden van dichtbij op de paal geschoten, maar in de herkansing sloeg hij alsnog toe (2-1). Met nog twintig minuten op de klok betraden de afscheid nemende Maarten Berkhout, Ruud Vermeulen en Koen Herlaar voor een laatste maal het veld. Nog even kregen zij de kans te laten zien waarom men deze spelers in de toekomst zal gaan missen. In de 41e minuut werd Koen Herlaar met een hard schot verrast in de korte hoek en zodoende eindigde deze wedstrijd in een terechte 2-2 stand. Na afloop werden de genoemde spelers door voorzitter Rita van Hardeveld met mooie woorden bedankt voor de bewezen diensten. Met Maarten Berkhout (met dertien jaren in de hoofdmacht), Koen Herlaar (acht seizoenen) en Ruud Vermeulen (10 seizoenen) verliest MVV ’27 een trio kanjers, waar met veel genoegen aan terug gedacht zal worden.