woensdag 25 april 2018

Nieuws van woensdag 25 april 2018


Wanneer ben je een goede trainer en mag je op een bepaald niveau werken.???
Volgens de bond als je voldaan hebt aan de licentie-eisen en dus bepaalde papieren voor het spelniveau hebt behaald. De KNVB verzorgt zelf de (prijzige) cursussen, bepaalt ook wie er worden toegelaten (via een uitgebreide toelatingsmatrix) en creëert een bepaalde schaarste. Het is geen garantie op een baan bij een mooie club.!!!
Zo wordt de opleiding voor Coach betaald voetbal  slechts eens in de 2 jaar georganiseerd en nog wel voor een select/klein gezelschap.

UEFA A/ TC 1 is nodig om vanaf de 1e klasse te mogen werken. Die cursus wordt jaarlijks gehouden, maar is ook voor een beperkte groep trainers.
Trainer Ronald Hes promoveerde vorig jaar met Den Hoorn naar die 1e klasse. Hij kreeg dispensatie om de club te blijven trainen. De club staat er goed voor in de zondag 1e klasse, iedereen is tevreden en contractverlenging zou een formaliteit worden.... maar....Hes wordt niet toegelaten tot de cursus. Zo goed als zeker wordt ook de dispensatie niet verlengd dat betekent dat Den Hoorn en de trainer balen en op zoek moeten naar een andere oplossing/trainer.



In het AD  staat ook dat John de Wit van BMT niet beloond wordt voor zijn staat van dienst voor het voetbal en in het bijzonder voor de Haagse club. Ook hij mag volgens seizoen niet meer op niveau van 1e klasse training/coaching verzorgen.

Het zou mooi zijn als de clubs zonder allerlei KNVB-bemoeienis een GOEDE oefenmeester aan kunnen stellen. 
Trainers zouden meer vrijheid moeten hebben om te zorgen voor hun eigen ontwikkeling. Kwaliteit komt vanzelf boven drijven en de opleidingen van de bond kunnen daarbij een zeer goed middel zijn. 

In het bedrijfsleven zijn er voldoende goede voorbeelden van self-made-men  die zeer succesvol zijn.  In veel gevallen wordt ook naar diploma's gekeken, maar die zijn vaak niet bepalend voor het plafond van de medewerker. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten