vrijdag 27 april 2018

Nieuws van vrijdag 27 april 2018


In de diverse media en op clubsites is de afgelopen periode het nodige gepubliceerd over de stand van zaken van de regionale selecties. Inmiddels zijn er al ruim 200 namen  opgenomen in dit overzicht van deze site (ZIE HIER)

3 Teams  strijden zaterdagavond om het kampioenschap van de 1e divisie. Ajax heeft  met een thuiswedstrijd tegen MVV, de beste papieren voor de titel, maar kan die niet verzilveren met promotie. Fortuna S. moet winnen van Jong PSV om zeker te zijn van promotie naar de eredivisie.  Het zal de Limburgers worst zijn of dat al dan niet met de schaal is.
NEC moet zelf zien te winnen bij FC Dordrecht (Bryan Janssen) en afwachten wat Fortuna S. doet. Doelsaldo kan wel eens beslissend worden.
FC Dordrecht zal zich in deze wedstrijd zo goed mogelijk willen voorbereiden op de start van de nacompetitie. Op 1 mei starten de Schapenkoppen met een thuiswedstrijd tegen waarschijnlijk SC Cambuur.
Voor Jeff Stans, Pieter Langedijk en Maarten de Fockert rest na de thuiswedstrijd van Go Ahead tegen FC Den Bosch alleen nog de teleurstelling. De club uit Deventer is na de degradatie uit de eredivisie nu weggezakt naar de 17e plaats in de 1e divisie

Het seizoen van Johan Voskamp bij RKC gaat als een nachtkaars uit. Vorige week zat hij  niet bij de selectie. Mogelijk dat hij zaterdag  in Helmond op gepaste wijze afscheid kan nemen van de Waalwijkse supporters.

In de eredivisie is het met name in de onderste regionen spannend. Sparta R. (Roy Kortsmit?) kan zich nog rechtstreeks handhaven, maar directe degradatie kan ook nog steeds. Zondag kunnen de Spartanen revanche nemen  op Feyenoord (Tonny Vilhena) voor de 7-0 nederlaag op het Kasteel. Feyenoord kan vrijuit spelen na de winst van de beker en de zekerheid van een Europees ticket.

ADO Den Haag (Robert Zwinkels?) moet nog 2x winnen om zo goed als zeker te zijn van een ticket voor de nacompetitie voor Europees voetbal.. Zondag is kampioen PSV te gast in Den Haag. Een week later wacht  Roda JC dat dan nog speelt voor handhaving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten