vrijdag 13 april 2018

Nieuws van vrijdag 13 april 2018



14-16-23 mei a.s. gaat de KNVB  in gesprek met de clubs uit het district over het voortbestaan van het zondagvoetbal.
Met name in West 2 neemt het aantal standaard-elftallen dat op zondag speelt gestaag af.
Als men voor het nieuwe seizoen nog wat wil ondernemen, zijn deze bijeenkomsten wel erg laat.
Datzelfde geldt natuurlijk voor de duidelijkheid over de gehele voetbalpyramide, scheiding zaterdag-zondag in de 3e divisie en de hoofdklassen en de toekomst van de belofteteams van de BVO's.





Zondag wordt Feyenoord (Vilhena) mogelijk al door PSV opgevolgd als kampioen. Dan moet in Eindhoven wel gewonnen worden van Ajax.  De Rotterdammers spelen zelf zondagmiddag een cruciaal duel om de 4e plaats tegen FC Utrecht. Bij winst is Feyenoord verzekerd van Europees voetbal.
ADO Den Haag moet zonder de geblesseerde doelman Robert Zwinkels zien te winnen van FC Twente. Een plaats in de play-offs voor Europees voetbal moet ADO nog zeker stellen.
Roy Kortsmit ontbreekt ook nog steeds onder de lat bij Sparta. Zaterdagavond kan men bij Vitesse mogelijk wat doen aan de 6 punten achterstand op de veilige 15e plaats.





Een niveau lager zijn de kaarten voor de clubs waar de Westlanders spelen geschud. FC Dordrecht (Bryan Janssen) gaat met een periodetitel op zak over een paar weken starten in de 1e ronde van de nacompetitie. Thuis tegen Cambuur kan gewerkt worden aan de vorm.
Voor zover bekend zal Johan Voskamp vanwege overbelasting vanavond bij Volendam - RKC niet in actie komen.
Net als  bij de Waalwijkers is ook voor Go  Ahead (Jeff Stans en Pieter Langedijk) het seizoen al klaar. De nacompetitie is niet haalbaar meer. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten