vrijdag 4 september 2015

Tony Vilhena 2e aanvoerder Jong Oranje


Nederland won met Vilhena (70 minuten en geel) met 4-0 van Cyprus. Het was een leuke pot voetbal, waarbij de uitslag wel hoger had mogen uitvallen.

Jong Oranje start vanavond met de kwalificatie voor het EK in Polen. Voor het duel tegen Cyprus maken Tony Vilhena en Maarten de Fockert deel uit van de selectie van trainer Fred Grim. Vilhena start vanavond in Deventer als reserve-aanvoerder.

Bron site onsoranje

Karim Rekik is door coach Fred Grim benoemd tot aanvoerder van Jong Oranje. Vice-captain is Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena. Jong Oranje start aanstaande vrijdag tegen Cyprus de kwalificatiereeks voor het EK 2017. Vier dagen later staat de wedstrijd tegen Turkije op het programma.
Fred Grim licht zijn keuze toe: "Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt. Terwijl Tonny de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan. Bovendien zijn het spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in mee kunnen nemen. Ik verwacht dat zij samen een verlengstuk worden in het begeleiden en coachen van de spelers in het veld."
"Het is een eer om voor Jong Oranje te voetballen, en al helemaal met de band om je arm", aldus een trotse Rekik. "Ik ben in de vorige kwalificatiereeks ook een aantal keer aanvoerder geweest. Vrijdag in Deventer maken we een nieuwe start met een relatief nieuwe groep. We hebben een doel: het EK halen. En dat kan maar op een manier, en dat is met z'n allen."

Karim Rekik (20) debuteerde op 28 mei 2014 bij Jong Oranje in de wedstrijd tegen Schotland (1-6 winst). De verdediger van Olympique Marseille speelde vervolgens nog zes interlands voor Jong Oranje, waarin hij een keer scoorde. Rekik speelde ook een interland voor het Nederlands elftal, op 5 maart 2014 tegen Frankrijk (2-0 verlies). Tonny Vilhena (20) is in de huidige selectie de voetballer met de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam. Na zijn debuut op 5 februari 2013 (Kroatiƫ-Nederland, 2-3) volgde er nog zestien wedstrijden voor Jong Oranje, waarin Vilhena viermaal het net vond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten