woensdag 2 september 2015

Programma zaterdag 5 en zondag 6 september 2015


Thuis

Uit


Excelsior M Spakeburg
Voor de tricolores al weer de 3e competitie wedstrijd van dit seizoen. In de race voor een plaats in de nieuwe 2e divisie staat Excelsior op de 11e plaats (2 gespeeld en 2 punten). De eerste 7 teams promoveren naar die nieuwe klasse. Spakenburg is de competitie gestart met een overwinning en een nederlaag

Voorschoten'97FC 's-Gravenzande
Nieuwe trainer Frans Danen zal er alles aan gelegen zijn om met zijn talentvolle groep goed uit de startblokken te komen. Met FC 's-Gravenzande werd hij afgelopen zaterdag in de poulefase al uitgeschakeld. 

SC Monster Lyra
Lyra won, na een 3-0 overwinning bij voormalig 1e klasser HVC'10 de bekerpoule. Met dit vertrouwen gaat Corné van Doorn  met zijn groep op bezoek in Monster. Ook vorig seizoen was dit de openingswedstrijd voor beide teams. Het werd toen op Polanen 1-1 (Jordy van Maanen en Jack Binnendijk).
SC Monster is al klaar in de beker. Met 4 punten bleef het team van trainer Marten Glotzbach steken op de 3e plaats.

GHC Westlandia za.
Trainer Theo Verbeek staat voor de uitdaging om met de zaterdagtak van Westlandia stappen te maken in de 2e klasse. Afgelopen seizoen speelden de groen-witten zich pas op de slotdag op doelsaldo veilig bij RCL (1-1).  De Naaldwijkers starten met een zware uitwedstrijd bij de Groene Hart Combinatie (vorig seizoen nog 1e klasser).
Na het sluiten van de "transfermarkt" en het beeld van de gespeelde oefen- en bekerwedstrijd, is het niet moeilijk om te voorspellen dat de groen-witten dit seizoen mee gaan strijden voor een plaats in het linkerrijtje.....

KMD TAVV
Na een meer dan voortreffelijk seizoen in de 3e klasse, staat de teller voor het team van trainer Martin de Graaf weer op 0. Het is prettig voor de Wateringers om op eigen veld vertrouwen te tanken. TAVV speelde vorig seizoen nog in de 2e klasse in West 1. De ploeg uit Ter Aar eindige als 6e.

HVC'10 Be Fair
Beide teams haalden afgelopen zaterdag een zeperd in de beker. De Hoekenezen verloren op eigen veld met 3-0 van Lyra. Be Fair ging met 4-1 onderuit bij DCV.
In het AD liet trainer Pim v.d. Hoorn optekenen dat zijn ploeg afgelopen zaterdag met de verkeerde arrogantie speelde. De trainer hoopt dat zij zichzelf hiermee op scherp hebben gezet voor de wedstrijd tegen Be Fair.

VDL SEV
De 2e club uit Maassluis eindigde ongeslagen in de bekerpoule. Op doelsaldo werd VDL echter uitgeschakeld. Vorig seizoen pakte VDL een spannende strijd de 1e periode in 2C. Met die ambitie zal men zaterdag ook tegen de kampioen uit 3A aan de aftrap staan.

Maasdijk MVV'27
Dankzij de nacompetitie staan beide teams nu tegenover elkaar in de 3e klasse. Patrick Fieret promoveerde met Maasdijk na een knotsgekke finalewedstrijd en pingels in de nacompetitie. De Maaslanders degradeerde uit de 2e klasse. Een teleurstellende reeks wedstrijden in 2015 en een verloren dubbel tegen UVS, betekende einde oefening.
MVV'27 won  in augustus 3x in de beker en scoorde 18x. Maasdijk had het een stuk lastiger. Zeker de nederlaag tegen MSV'71 zal als leerstof meegenomen naar de wedstrijd van komend weekend. 

Naaldwijk Te Werve
Trainer Roy Wasmus kan met de zami's  direct aan de bak tegen de promovendus uit de 3e klasse. Gelet op de selectie en mogelijkheden moet  Te Werve zeker mee gaan strijden om de prijzen. Naaldwijk heeft in de voorbereiding laten zien dat ze ook tegen een sterkere tegenstander lastig te bestrijden zijn.. In de beker werd zonder  puntverlies de volgende ronde bereikt.

Die Haghe Honselersdijk
Al direct een lastige uitwedstrijd voor de ploeg van Piet Boon. De Hagenezen hebben een aardige voorbereiding achter de rug. Die Haghe zal er alles aan gelegen zijn om snel weer terug te keren naar de 2e klasse.
Honselersdijk werd in de zomerstop verrast met de terugkeer van aanvaller Tom van Veen. Na zijn periode in de opleiding van ADO Den Haag, is hij nu weer actief op de Strijphorst. In de beker scoorde hij 5 van de 11 goals. 

Semper A. Verburch
Het debuut van de Poeldijkers in de 3e klasse. De voortekenen zijn goed, want Verburch won met overmacht de bekerpoule. De 3 tegenstanders mochten in totaal 21x extra aftrappen.

GSC Esdo VELO za.
De Wateringers starten komend weekend met competitievoetbal op zaterdag. Onder leiding van trainer Edwin Vurens is VELO za. 1 goed gestart. Door 3 overwinningen (11-0) in de beker,  werd eenvoudig de volgende ronde bereikt. 

Schipluiden JHR
Voor Schipluiden is het een weerzien met het zaterdagvoetbal. Op zaterdag 19 april 2008 was de laatste competitiewedstrijd in de 4e klasse voor de zami's. Op eigen veld werd toen verloren van de zaterdagtak van Westlandia (5-2). Met een groot deel van de voormalige zondagselectie, zullen de verwachtingen hoog gespannen zijn.

Quintus Ariston'80
Na de degradatie uit de 3e klasse en 3 nederlagen in de beker, staat Quintus voor de zware taak om komende zaterdag goed te starten in de competitie.
Bij de Delftse studenten is het altijd maar weer afwachten wie er op zaterdag beschikbaar zijn.

SVV MSV'71
MSV'71 heeft het prima gedaan in de beker. SVV is vorig seizoen gestart met voetbal op zaterdag. Het zal afwachten worden wat de kracht is van deze selectie uit Schiedam

De Dijk Westlandia zo.
Door het feit dat er een 2e divisie gaat komen, zal er voor Westlandia alles aan gelegen zijn om mee te gaan strijden voor de promotieplaatsen naar de topklasse. Handhaving in de hoofdklasse zal zeker aanvoelen als degradatie. Met De Dijk treffen ze direct één van de concurrenten voor de strijd om de prijzen.

Poortugaal VELO
Albert v.d. Dussen krijgt direct een zware uitwedstrijd voor zijn kiezen. De tegenstander van komende zondag had vorig seizoen 20 punten meer dan de Wateringers. Toen bleven de 3 punten op het Sportpark Polder Albrandswaard (2-1).
Bij VELO speelde Brent Biesheuvel zich in de kijker. De talentvolle aanvaller scoorde zelf een aantal maal in de voorbereiding, maar zorgde er ook voor dat zijn medespelers goal troffen. Hij kan dit seizoen nog wel eens de smaakmaker aan de Noordweg worden.

Den Hoorn DHL
Ondanks een prima debuut in de 1e periode van vorig seizoen, vloog Den  Hoorn toch nog vrij kansloos uit de 2e klasse. Komende zondag komt DHL naar de Zuidhoornseweg. De Delftse club speelde vorig seizoen nog 4e klasse zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten