woensdag 11 maart 2015

8e plaats Oranje-dames bij de Cyprus-cup

Naaldwijkse Mandy v.d. Berg speelde met het Nederlands elftal in de Cyprus Cup. Dit toernooi stond in het teken staan van de voorbereiding op het WK in Canada.

Nederland- Schotland.1-3
Op de laatste dag van de Cyprus Cup is Nederland in de 8e editie 8e geworden. Tegen Schotland verloor Nederland met 3-1 en sloot het toernooi met gemengde gevoelens af.

Belgie verloor via penalty's van Zuid Korea en is daarom 12e geworden. Finland won met 2-1 van Zuid Afrika en pakte de 9e plek. Andere wedstrijden zijn nog gaande of moeten nog beginnen.

In de 4e wedstrijd begon Bondscoach Roger Reijners met de volgende speelsters: Angela Christ, Dominique Janssen, Anouk Hoogendijk, Merel van Dongen, Petra Hogewoning, Tessel Middag, Jill Roord, Kim Mourmans, Manon Melis, Eshly Bakker en Claudia van den Heiligenberg

Nederland - Australië 0-1
Het Nederlands vrouwenelftal is de Cyprus Cup gestart met een 0-1 nederlaag. In het GSZ stadion in Lanarca was het de Australische Larissa Crummer die het enige doelpunt maakte. De eerste helft kreeg Nederland een aantal kansen, maar het elftal van bondscoach Reijners wist de mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Keeper Loes Geurts speelde vanavond haar 100e interland.

De eerste fase van de wedstrijd kenmerkte zich door opportunistisch spel van de tegenstander. Bondscoach Reijners: "Australië is een goede ploeg en fysiek sterk. Wij probeerden het hoge tempo, waarin zij vanaf het begin speelden, eruit te halen. Dat lukte en we namen het spel gedurende de eerste helft over. Daarbij creëerden we een aantal kansen. Toen hadden we moeten scoren."

In de tweede helft had Nederland meer balbezit. Het was echter Australië dat in de 73e minuut scoorde. Na een verloren duel bij een ingooi, was het Crummer die de jubilerende Geurts passeerde. Daarmee werd de eindstand bepaald op 0-1.

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld. Het gaat er om dat je op de momenten dat je kansen krijgt, ook daadwerkelijk scoort en daar moeten we nog een slag in maken" aldus Reijners.

Nederland - Finland 0-0
Het Nederlands vrouwenelftal heeft de tweede poulewedstrijd op het toernooi om de Cyprus Cup met 0-0 gelijkgespeeld tegen Finland. Nederland speelde met een volledig gewijzigde basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Australië (0-1). De wedstrijd tegen de Finse voetbalsters betekende voor Vanity Lewerissa en Kim Mourmans hun debuut voor het Nederlands vrouwenelftal.

Bondscoach Roger Reijners zegt over de wedstrijd: "Ik heb er voor gekozen vandaag met elf andere speelsters te starten dan het duel tegen Australië afgelopen woensdag. Tijdens dit toernooi willen we graag iedereen aan het werk zien. Wat dat betreft was het een prima wedstrijd om gespeeld en gezien te hebben. Er waren in dit elftal twee debutanten en een aantal speelsters die hun tweede of derde interland speelden. Zij moesten vol aan de bak tegen een sterke tegenstander."

"Je ziet dat de ploeg vooral in de beginfase nog een beetje zoekende was waar en hoe men de bal wilde hebben. Maar als team waren we ook op zoek naar kansen en dat stemt mij tevreden. Ook verdedigend stond het prima. We hebben de tweede helft geen enkele kans weggegeven. En dan moet je tevens een beetje geluk hebben en zelf een doelpunt maken. We raken in één moment vier keer de lat, het is jammer dat die bal er dan niet in gaat. Maar al met al ben ik tevreden over hoe deze ploeg de wedstrijd heeft gespeeld', aldus Reijners.