dinsdag 28 oktober 2014

Excelsior M krijgt status Regionale jeugdopleiding van KNVB


Van de site van Excelsior M.
Excelsior M krijgt status Regionale jeugdopleiding van KNVB


Excelsior M heeft onlangs haar opleidingsprogramma door een extern bureau laten doorlichten. NMC Bright, een onafhankelijk adviesbureau dat samenwerkt met de KNVB en dit soort onderzoeken namens de KNVB mag uitvoeren, heeft in de afgelopen maanden onze jeugdopleiding grondig onderworpen aan allerlei zaken met de focus op de inhoud en praktijk van ons opleidingsprogramma.

Drie onderwerpen hebben in de afgelopen maanden centraal gestaan:

  • Talentherkenning en identificatie
  • Talentontwikkeling
  • Leerklimaat

Zowel een extern reviewteam als een intern reviewteam hebben zorgvuldig gekeken naar onze procedures en werkwijzen, opgenomen in ons opleidingsprogramma voor de jeugd waarvoor we in de periode “Eric Gudde” uit handen van Louis van Gaal als tweede amateurvereniging in Nederland reeds een opleidingsster mochten ontvangen.



Op 2 oktober jl. werd het traject afgesloten met een audit, onderdeel van het Kwaliteit & Performance Programma Jeugdopleidingen.

De conclusie die aan het eind van de audit werd vastgesteld was dat Excelsior M op alle fronten heeft aangetoond te voldoen aan de minimale kwaliteitseisen op regionaal niveau. Deze conclusie werd door NMC Bright doorgegeven aan de KNVB die uiteindelijk in de afgelopen dagen berichtte dat zij Excelsior M de status van Regionale Jeugdopleiding heeft toegekend.

Een fantastische bekroning op het vele werk dat in de afgelopen jaren door heel veel betrokken mensen in onze jeugdopleiding is verzet. Excelsior M is de eerste amateurvereniging in Nederland die deze erkenning/certificering ontvangt. Een resultaat om bijzonder trots op te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten