donderdag 26 januari 2012

Westlands voetbalnieuws van donderdag 26 januari 2012

Voetbalnieuws uit de regio


  • Demis Xanthopoulos heeft besloten toch aan het einde van het seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Excelsior M. De overstap van speler, naar assistent, naar hoofdtrainer te snel is gegaan.  Afgelopen maandag is de selectie ingelicht. 
  • Oude tijden herleven op het Julianasportpark. In het wedstrijdverslag op de site van FC 's-Gravenzande staat de volgende passage te lezen: " FC ’s-Gravenzande was niet meer bij machte de aansluitende treffer te produceren. Vitesse Delft liep in de 69e minuut verder uit naar een 0-3 voorsprong. Na een fout in de SV defensie schoot Anthony Sintniklaas de bal onhoudbaar achter Danny Koning: 0-3. Dit was ook de eindstand al was Rudi Smit heel dicht bij een nog hogere score voor zijn ploeg, maar voor een leeg doel was de hoek te klein en schoot in het zijnet.: 
"10 wetenswaardigheden" voor de wedstrijden van komend weekend

.
  1. Er is dit weekend slechts 1 derby in de Westlandse regio Als scheidsrechter Opdam zonder gebruik van lieslaarzen en sneeuwkettingen, vanaf de middenstip, beide goals kan zien, zal de strijd losbranden tussen Westlandia en Monster.
  2. Na een jaar afwezigheid maakt Erik van Vliet weer deel uit van de selectie van Westlandia zat. . De wedstrijd tegen de geel-zwarten komt echter nog te vroeg voor de spits. 






  3. dit seizoenuitslag vorig jaar uitslag






    returm Westlandia -Monster?-?Westlandia -Monster 2-0
    heenwedstrijd Monster -Westlandia -2-3Monster -Westlandia - 5-0






  4. Eerste klasser FC 's-Gravenzande moet zaterdag naar GHC (Groene Hart Combinatie). Toeval of niet, maar beide teams hebben 13 punten in de 1e en 6 punten in de 2e periode behaald. Het wordt afwachten hoe de Westlanders de nederlaag van afgelopen zaterdag verwerkt hebben, want de verschillen zijn klein. De nr. 3 van de ranglijst heeft pas 22 punten en de P/D plaats voor 2e klasse heeft al   15 punten
  5. Kersverse koploper HVC'10 speelt op papier thuis tegen Gouda. De Hoekenezen  hebben echter in september al op eigen veld mogen spelen en worden dus om 14:30 uur verwacht op Sportpark "Groenhoven. De club heeft overigens niet te klagen over belangstelling. De profielschets voor de opvolger van Henk Boon is nog opgesteld, maar de sollicitaties stromen al binnen. 
  6. Honselersdijk (35 punten) kan zaterdag goede zaken doen. De nr, 2 Lombardijen (31 punten) van de 3e klasse C komt  naar de Stijphorst. Een mooie 6 puntenwedstrijd dus voor de ploeg van Piet Boon.
  7. Hoofdklasser Westlandia gaat op bezoek bij de Koninklijke HFC. De promovendus heeft  in de 2e periode nog niet verloren (8 punten), terwijl de Westlanders 5 nederlagen op rij moesten slikken. Gelet op de stand en de wedstrijd  AFC'34-DHC , wordt het een spannende zondag in Heemstede
    10. Westlandia144371518-25
    11. DHC142751323-27
    12. Kon. HFC142571116-28
    13. Purmersteijn143291116-32
    14. AFC '34142210818-34
  8. Cees Tempelaar gaat met een 2-jarig contract op zak met VELO richting Nieuwerkerk. Bij een overwinning behoudt de ploeg uit Wateringen de  aansluiting met de kop in de 1e klasse en ook in de 2e periode.
  9. Schipluiden  gaat naar ODB. De thuisclub is nog vollop in de race voor een goede klassering in de 2e periode
  10. De nr. 1 Quintus ontvangt op eigen veld de nr. 2 RVA. Het onderlinge verschil is 4 punten, maar RVA moet nog wel 2 wedstrijden inhalen in de 4e klasse.. 

Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws

Het bestuur van  vv Papendrecht heeft een principe besluit genomen om volgend seizoen, na 91 jaar, geen prestatief voetbal meer te bedrijven op zondag. De club gaat zich richten op zaterdagvoetbal.Het besluit daarover moet genomen worden door een buitengewone algemene ledenvergadering. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten