donderdag 19 januari 2012

Westlands voetbalnieuws van donderdag 19 januari 2012

Voetbalnieuws uit de regio

Excelsior M treft op 28 februari SHO voor de 1/8 finale van de beker. De andere regio club die nog actief is in de beker, FC's-Gravenzande,  kan zich opmaken voor een kraker met veel publiek. Hoofdklasser Quick Boys komt naar het Juliana Sportpark.
Overige wedstrijden:
  • Leonidas - Floreant, 
  • Zwaluwen - Valken'68 
  • VOC - Feyenoord, 
  • XerxesDZB - Nieuwenhoorn, 
  • GHC - Smitshoek en 
  • Rijnsburgse Boys - RVVH, 


"10 wetenswaardigheden" voor de wedstrijden van komend weekend
  1. Er zijn dit weekend 3 derby's in de Westlandse regio Als de scheidsrechters zonder gebruik van lieslaarzen en sneeuwkettingen, vanaf de middenstip, beide goals kunnen zien, kan  die strijd losbranden in Loosduinen, Maassluis en Wateringen
  2. KMD mag voor het laatst aantreden tegen Polanen. Volgend seizoen zal de Polanen gefuseerd zijn met Monster. Bij KMD zal men voor de rest van het seizoen moeten doen zonder de geblesseerde keeper Marvin van Elswijk. Het wordt spannend voor zijn stand-in.
  3. MSV'71 treft koploper Honselersdijk. De 3e club uit Maaassluis heeft René van Antwerpen aangesteld als trainer voor het komende half jaar. Hij vervangt Eric Tanis die net voor de winterstop vertrok bij MSV. Piet Boon kennende, zal Honselersdijk super gemotiveerd zijn om de goede reeks van voor de winterstop nog verder door te trekken.
  4. Loosduinen ontvangt Naaldwijk. De thuisclub is op LSVV na de minst scorende ploeg in deze 3e klasse. Dat wordt dan een uitdaging tegen Naaldwijk, want de zami's hebben de minst gepasseerde verdediging van alle zaterdagpoules waarin teams uit deze regio uitkomen.






  5. dit seizoenuitslag vorig jaar uitslag






    returm KMD - Polanen?-?KMD - Polanen -----
    heenwedstrijd Polanen- KMD4-3Polanen- KMD-----






    returm MSV'71- Honselersdijk?-?MSV'71- Honselersdijk 1-4
    heenwedstrijd Honselersdijk - MSV'71   1-1Honselersdijk - MSV'71 0-1






    returm Loosduinen - Naaldwijk?-? Loosduinen - Naaldwijk0-4
    heenwedstrijd Naaldwijk - Loosduinen2-0Naaldwijk - Loosduinen1-1






  6. FC 's-Gravenzande treft op eigen veld Vitesse Delft. De vuurdoop voor trainer Reinier van Mierlo voor eigen publiek. Bij de tegenstander zwaait Robin Knoester de scepter. Hij is toevallig komend seizoen  verantwoordelijk voor het vlaggenschip van het Julianasportpark
  7. Voor aanvang van het seizoen werd Lyra getipt als kampioenskandidaat van de 2e klasse. Na afgelopen weekend is de club uit De Lier afgezakt naar een P/D plaats. Tegenstander Oegstgeest staat op 3 punten achterstand op de voorlaatste plaats. Mooie gelegenheid voor de groep van Jos v.d. Helm om punten te pakken en afstand te nemen van de gevarenzone
  8. Maasdijk moet zaterdag naar Lombardijen. In de openingswedstrijd aan de Lange Kruisweg won Maasdijk met 4-2. Lomardijen staat inmiddels wel op de 2e plaats en heeft als enige 3 punten gepakt van lijstaanvoerder Honselersdijk.
    10eMaasdijk13427142228-6
    11Zestienhoven13328111933-14
    12VVK13319101729-12
    13CVV M.13319102237-15
    14RHS13319102440-16
    Voor  Maasdijk (nr. 10) is het dus zaak om punten te pakken , want VVK treft CVV M.) en RHS speelt tegen Zestienhoven  
  9. Trainer Cees Tempelaar opent met VELO de 14e speelronde tegen ADO Den Haag. In de heenwedstrijd won het ADO van Wilfred van Leeuwen  met grote cijfers (5-0). ADO heeft in de winterstop Wim v.d. Laar verantwoordelijk gemaakt voor dit team van de BVO. 
  10. In de 3e klasse zondag wonnen Den Hoorn, Verburch en Schipluiden de openingswedstrijd. Wel kregen ze alle drrie een goal tegen. Komende zondag is bekend dat dat resultaat weer behaald kan worden.


Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws

AZ trainer Gert-Jan Verbeek kwam er nog mee weg toen hij zijn elftal van het veld haalde, maar Sparta'30 werd bestrafd. De club uit Andel heeft van de bond 1 punt in mindering gekregen. omdat het in de laatste minuut in de wedstrijd tegen GVV'63 van het veld liep. Men was het overigens niet eens met een gegeven pingel. De penningmeester mag ook nog eens 100 euro overmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten