zaterdag 8 september 2007

Voorbeschouwing wedstrijden 8-9 september 2007

DATE: 09/07/2007 06:24:34 PM
-----
BODY:
Slechts 1 Westlandse derby dit weekend. Aan de Lange Kruisweg ontmoeten Maasdijk en KMD elkaar. In seizoen 2004-2005 was deze confrontatie voor het laatst. De Maasdijkse ploeg won toen met 3-1. Dat jaar deed men nog mee voor promotie, afgelopen seizoen was het knokken tegen degradatie. KMD daarentegen degradeerde dat seizoen, maar werd afgeliopen voorjaar wel weer kampioen.
-----
EXTENDED BODY:
.



klasse thuis                 - uit uitslag opmerking (bron diverse sites en het AD)
Hoofdklasse Excelsior  M. - Barendrecht ?-?
Voor het eerst in 7 jaar deze Rijnmond derby weer als affiche in de hoofdklasse.  Barendrecht begon slecht, door thuis te verliezen van ter Leede. De Tricolores zagen een goede reeks in de beker, gevolgd door een goede wedstrijd tegen FC Lisse. Tegen de favoriet werd in de bollenstreek een 4-2 nederlaag geleden.
1e klasse Rijnvogels - 'Naaldwijk ?-? De handelingssnelheid deed de Witkielen vorige week tegen 's-Gravendeel de das om (0-4). Of men na een week hard trainen het tempo van Rijnvogels (voorheen KRV)  al wel bij kan houden, zal moeten blijken. De 3e club uit Katwijk won vorige week bij Jodan Boys

1e klasse De Sport - Xerxes DZB ?-? Na de zeperd in Scheveningen (al 2-0 achter na 5 minuten) zal men bij De Sport snel weer de draad op willen pakken. Aan de resultaten in de voorbereiding kan het niet liggen. Xeres heeft al 3 punten op zak.

1e klasse Lyra - Scheveningen ?-? Lyra was vorige week de grote verrassing door gelijk te spelen bij Spijkenisse. Vandaag wederom een lastige wedstrijd, nu tegen kampioenskandidaat Scheveningen. Voor Richard Kraaijenbosch een weerzien met zijn oude ploeg (als hij speelt). Zal me benieuwen of men hem zal herkennen, want zijn staart is hij kwijt!

2e klasse Forum Sport - Rood-Wit ?-?
Rood-Wit won vorige week in de slotfase van Die Haghe. Tis voor trainer Hans v.d. Laar te hopen dat het vertrouwen geeft voor de wedstrijd tegen Forum Sport. Want de resultaten uit de beker en de voorbereiding waren erg wisselend.
2e klasse JAC - MVV'27 ?-? "Koploper" MVV'27 ontmoet oud 1e klasser JAC. Beide teams hadden vorige week een goede overwinning.
3e klasse Monster - Maense ?-?
Monster mag vol vertrouwen aantreden tegen de promovendus Maense. De wedstrijd in en tegen Honselersdijk werd vorige week verdiend gewonnen. Hat zal trainer Knoester goed doen dat Holleman met 2 doelpunten debuteerde in de 3e klasse. De tegenstanders hebben er naast Ruud Zuijderwijk, weer een handenbindertje bij.
3e klasse Excelsior P. - Honselerdijk ?-?
De Oranje-witten konden vorige week geen potten breken tegen Monster. Honselersdijk heeft echter eerder veerkracht getoond, door in de beker te stunten tegen Rood-Wit. Wie weet kan dat in Pernis ook gebeuren.
3e klasse Maasdijk - KMD. ?-?
De Wateringse ploeg zal door Herman van Dinten zeker op scherp gezet worden. Na de bekernederlaag tegen-  en -uitschakeling door  Westlandia zat. en de slechte thuisbeurt in de de competitie tegen Excelsior Pernis, zal een overwinning op Maasdijk zeer welkom zijn. Maasijk zal ook snel de eerste punten willen behalen. Een seizoen met nacompetitie naar 4e klasse, was eens maar nooit weer,






4e klasse Westlandia - VCS ?-? Na winst in de bekerpoule werd vorige week het debuut in de 4e klasse opgesierd met een 3-1 overwinning.  Maar volgens het verslag van deze wedstrijd werd het niveau zwaar aangetast door het braderie-virus. De tegenstander had met grote cijfers opgerold moeten worden.  Wie weet is dat mogelijk tegen VCS. Dat team kreeg in eigen huis met 4-1-van GDA. De Westlanders zijn door diverse omstandigheden mar net in staat om met een complete groep aan de aftrap te komen.
4e klasse Hoekse Boys - PGS Vogel ?-?
Een confrontatie tussen 2 ploegen die al de 1e nederlaag achter de kiezen hebben. Voor de Boys zal het als degradant zaak zijn om snel punten te pakken.
4e klasse HZ Texas DZS - Schipluiden ?-? Uitgesteld.
5e klasse Polanen - Oosterheem ?-?
Polanen is het aan zijn stand verplicht om als voormalig 3e klasser in de 5e klasse goed voor de dag te komen. De kans is klein dat Nils de Jong al zijn opwachting zal maken. Zijn overschijving van hoofdklasser Westlandia zal nog niet rond zijn.
hoofdklasse ADO'20 - Westlandia ?-?
Westlandia heeft 3 trainingen de gelegenheid gehad om in de achterhoede het gemis van Ruud Bijl op te vangen. Als de hesjes op de donderdagtraining al iets verraden, zou het kunnen zijn dat Virgil Gard centraal met Kevin Braber zal starten. Wilfred van Leeuwen vertrekt overigens met een vrij grote groep naar Heemstede. De wedstrijd van het 2e team is uitgesteld tot dinsdag a.s.. Zodoende is ook Frank de Bruijn nog een optie. (zie voorbeschouwing SNOR)Aan steun van het thuisfromt geen gebrek. Er gaan 2 kwibussen naar Noord-Holland
2e klasse Verburch - Alphense Boys ?-?
Het gelijkspel tegen titelkandidaat Wilhelmus was voor de Poelukkers een aangename verrasing. De tegenstander van zondag wil echter ook naar de 1e klasse. Met de nodige versterkingen hebben ze in de voorbereiding Haaglandia zon, al aan de zegekar gebonden.
3e klasse VOC - VELO ?-? VELO krijgt de kans op de goede reeks een vervolg te geven. VOC verloor vorige week met 2-1 bij Den Hoorn

3e klasse Scheveningen - Den Hoorn ?-? Den Hoorn treft in Scheveningen of een mooie tegenstander voor een
overwinning, of een groep die gebrand is om de 4-0 nederlaag tegen
RKDEO weg te spelen

4e klasse Schipluiden - Wippolder

?-? Na de verloren derby tegen Full Speed nu weer een Delftse tegenstander: Wippolder. De ploeg van trainer Victor Tebbens (oud-voetbalprof van oa Sparta) is gestart met een knappe 4-1 overwinning

4e klasse HMC - Quintus ?-? het team van Piet Doorn zal  vertrouwen hebben geput uit de overwinning tegen Schipluiden. HMC is nog zoekende getuigen de 4-0 nederlaag.

4e klasse Hoek van Holland - SEP ?-? De nederlaag in Kwintsheul zal men in De Hoek snel willen vergeten. Tis te hopen dat SEP net zo slordig met de kansen om springt als vorige week. Toen bleven de Delftenaren steken op 2-1

5e klasse HDV - Naaldwijk
?-?
Na de mooie 6-1 overwinning  van Naaldwijk op  R. Zoetermeer zijn de Westlanders de te kloppen ploeg. HDV is gestart met een 4-1 nederlaag. Overigens werd 2 jaar geleden deze wedstrijd nog op 4e klasse niveau gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten