vrijdag 1 november 2013

Vrijdag 1 november 2013

Westlands nieuws


De loting voor de 3e ronde van de districtsbeker voor standaardteams categorie 1 en 2 vindt zaterdag 2 november aanstaande om 17.00 uur plaats. De (openbare) loting wordt gehouden in het clubgebouw van RVVH (Sportlaan 12 te Ridderkerk) na afloop van de competitiewedstrijd tussen RVVH en Deltasport.
Deze ronde staat gepland voor het weekend van 23 en 24 november 2013. Bekerwedstrijden van de mannen standaard zullen verplaatst worden naar dinsdag 26 november als één of beide teams een inhaalwedstrijd voor de competitie moet spelen.Daarnaast kunnen in onderling overleg bekerwedstrijden verplaatst worden naar een doordeweekse avond met als uiterste datum 29 november 2013.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Federatie Voetbalverenigingen Westland (FeVoWest) is een nieuwe naam gekozen voor het Westlands-elftal. De keurkorps van trainer Johan Voskamp komt voortaan uit onder de naam FeVoWest-elftal.

Tijdens het overleg werden ook regels gesteld aan de selectie.
  • De selectie moet in de toekomst bestaan uit een zo sterk mogelijk elftal.
  • Per club mogen er echter maar maximaal 3 spelers worden afgevaardigd.
  • Deze spelers dienen minimaal drie jaar voor een club uit de regio Westland te spelen.
  • Trainer Voskamp dient de spelers te selecteren in overleg met de verenigingen, die vervolgens ook hun eigen trainer informeren.
Voor de regionale selectie staan voor komende zomer 2 wedstrijden op het programma. Er wordt, in het kader van het 400-jarig bestaan,  gespeeld tegen een selectie van het jarige Maassluis en er is de strijd om de "supercup". Deze bekerstrijd wordt gespeeld tegen de winnaar van de Westland Cup. 
Vraag is wel of de clubs daar rekening mee houden in hun programma voor de voorbereiding. Deze schema's voor de maand augustus worden  nu al opgesteld Daarbij wordt gekeken naar trainingsdagen, oefen - en bekerwedstrijden. De winnaar van de Westlandcup is pas begin juni bekend, .....Zal lastig worden om een geschikte speeldag te vinden......

De strijd om de periodetitels


De strijd om de periodetitel in de 3e klasse C zaterdag
Westlandia kan zaterdag op Sportpark Ockenburgh de 1e prijs van het seizoen in de wacht spelen. Bij winst zijn de bloemen voor het team van Henk Boon. Bij een puntendeling kan het ook nog "feest" worden, maar dan mag Houtwijk thuis niet winnen van het "studententeam" uit Delft. Zaterdag rond 16:30 uur zal bekend zijn, welke spelers later thuis gaan komen.
PROGRAMMA



STAND


thuisuitscheidsrechter
nr.clubgesppuntendoelsaldo
Die HagheWestlandiaMoerenhout
1eWestlandia 719+19
HoutwijkAriston'80Durgunsu
2eDie Haghe718+16
HonselersdijkGDAv.d. Maat
3eHoutwijk718+14
Kethel/S.KMDKorbee





IJVV De ZwerversCIONPost
4eHonselersdijk715+13
TAC'90Transvalia ZWGoudriaan
7eKMD79+5
Quick StepsZuiderparkDen Tuinder
11eAriston'8077-7

Maasdijk (6-15 +25) heeft de minste punten  verspeeld in de 4e klasse D. Zaterdag binden ze de strijd aan tegen koploper Excelsior R. (7-16 +12). Ook Verburch (7-16 +11) en Hermes DVS (7-16 +8)  zijn nog kanshebbers voor deze prijs.
Voor alle teams is van belang, wat de KNVB gaat doen met Real Parbo. Als voor het vallen van de beslissing in de 1e periode deze club uit de competitie genomen wordt, wijzigt mogelijk het aantal wedstrijden per periode en vervalt de 3e periode. Real P. kwam afgelopen zaterdag niet op bij Maasdijk.

Schipluiden heeft met slechts 13 punten uit 6 wedstrijden de beste papieren voor de 1e periode. Bij winst tegen Foreholte kan de vlag misschien al uit. Anders moet ook de inhaalwedstrijd (eind november) tegen Wilhelmus ook nog in winst worden omgezet.

Den Hoorn (7-16) gaat zondag naar Poeldijk. In principe volstaat 1 punt tegen Verburch voor de 1e periode, want het doelsaldo van de ploeg van Pim v.d. Hoorn is 5 goals beter dan dat van FC Lisse (7-14). Vraag is wel hoe Den Hoorn de 4-0 nederlaag tegen Oliveo verteerd heeft.

HVC10 pakte in speelronde 6 al de titel, in de overige klasses zijn geen Westlandse clubs meer in de race voor een periodetitel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten