maandag 26 augustus 2013

Maandag 26 augustus 2013

Westlands nieuws

2 trainers met een verleden bij Westlandia, zijn zondag gestart met de competitie inde topklasse.
  • Andre Wetzel opende met HBS bij Be Quick  Het werd in Groningen een vreemde wedstrijd . Na 60 minuten keken de Hagenezen tegen een 3-1 achterstand aan. Dankzij een omzetting van Wetzel scoorde verdediger JP Saeijs in de slotfase 2x
  • VVSB moest het opnemen tegen FC Lienden. Het team van debuterend trainer Wilfred van Leeuwen  speelde uiteindelijk tegen 9 man en won de uitwedstrijd  met 2-0

Morgen spelen alle teams uit de regio in de 2e ronde van de bekerpoules. Er is slechts 1 derby.....
Op sportpark De Hoge Bomen ontvangt het 2e team van de zondagselectie van Westlandia het 1e team van SC Monster.
Trainer Marten Glotzbach kreeg thuis in de 1e bekerwedstrijd een nederlaag te slikken tegen de zondagtak van BMT. Theo Verbeek, trainer van het 2e team, won met zijn groep van het 1e team van KMD.  Verbeek zal af moeten wachten welke 11 hij op kan gaan stellen. Het 1e team van Westlandia speelt namelijk ook een thuiswedstrijd voor de beker. Om mee te blijven doen voor een plaats in de volgende ronde, zal het vlaggenschip moeten winnen van Spijkenisse

2 wedstrijden in de regio haalden afgelopen weekend het einde niet.
KMD- Oosterheem werd in de loop van de 2e helft gestaakt. De wijze waarop Oosterheem speelde. paste volgens de scheids niet bij een oefenwedstrijd

Bij SVC'08-Die Haghe ging de stekker er in de rust al uit.
Op de site van Haaglanden Voetbal valt daarover het volgende te lezen:
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuk duel tussen twee oude rivalen. Helaas wierp een afschuwelijke overtreding van Thomas Prins op SVC’08 aanvaller Christaan Verbree, die geblesseerd het veld moest verlaten, na vijf minuten al een eerste schaduw over de wedstrijd.
Toen in de drieënveertigste minuut van de eerste helft Die Haghe-speler Sander de Jong zijn tweede gele kaart ontving, wegens herhaaldelijk spelbederf en het veld moest verlaten, sloegen de stoppen door in het Die Haghe kamp. Bij de massale protesten zag scheidsrechter Cees Brouwer zich genoodzaakt tot het geven van een directe rode kaart aan een Die Haghe-speler en legde de wedstrijd stil.
Na de rust wilde scheidsrechter Cees Brouwer de wedstrijd voortzetten met elf tegen negen man. Maar hierin zag de Die Haghe begeleiding geen heil en werd de wedstrijd niet meer hervat. Het betekent een zwarte bladzijde in de veertigste editie van de 'IM Job den Dulk haringserie

Topscorers regio

Alleen de topklassers zin pas gestart met de competitie. De overige standaardteams uit de regio moeten nog wachten tot het eerste weekend van september.
Dat betekent dat Kevin Vink op dit moment topscorer is van de regio. Door zijn goal won Excelsior M. de 1e wedstrijd in de topklasse van Spakenburg.
Komende zaterdag wacht de zware uitwedstrijd bij landskampioen Katwijk......