zondag 3 juni 2018

VELO en de toekomst selecties op zondag


Van de site van VELO.
We zijn als bestuur alweer geruime tijd bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Ook bij VELO hebben we te maken met een teruglopend aantal talenten die op zondag selectievoetbal willen spelen. Ook zijn we veelvuldig in overleg geweest met de KNVB en andere clubs in het gewest om te komen tot andere competitievormen. Helaas besloot de KNVB twee weken geleden dat proces voor tenminste 3 jaar in de ijskast te zetten, hoewel de clubs unaniem voor een andere competitievorm waren. Daarbij wordt vooral gedacht aan vermenging van het zaterdag- en zondagvoetbal onder de naam 'weekendvoetbal'.
Vooral dit jaar hebben we te maken met een grote groep spelers die vertrekt, voor VELO zaterdag wil uitkomen of stopt. Gelukkig blijven nog een groot aantal jongens voor onze zondagselectie behouden en we hebben dit seizoen ondervonden dat er een goeie nieuwe lichting aankomt. Selectievoetbal gaat op zondag dan ook niet verloren bij VELO. We kunnen daarmee nog steeds voor veel van onze leden prestatief voetbal op een hoog niveau aanbieden.

Niettemin kunnen ook wij niet tegen de maatschappelijke ontwikkeling op, dat voetballen op zaterdag erg populair is. We zijn dan ook het komend seizoen helaas niet in staat een 2e selectie elftal met voldoende spelers én van voldoende niveau op zondag te laten uitkomen. Onder leiding van een verder ongewijzigde staf beginnen we het nieuwe seizoen met een schone lei. Voor de toekomst van zondagvoetbal bij VELO liggen verschillende opties op tafel. Het bestuur zal daar aan het begin van het nieuwe seizoen een besluit over nemen.
Namens het bestuur
Richard Wolf - voorzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten