dinsdag 19 december 2017

Nieuws van dinsdag 19 december 2017


Johan Voskamp mocht vanavond in de 1e helft invallen bij RKC Waalwijk tegen Willem II. De bekerwedstrijd in Tilburg eindigde na 90 minuten met dezelfde stand als in de rust (3-0 voor de thuisclub).
Willem II is daarmee doorgedrongen tot de laatste 8. Overige uitslagen staan HIER

De KNVB heeft het contract van Sarina Wiegman opengebroken en met een jaar verlengd. De 48-jarige bondscoach blijft in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio verbonden aan het Nederlands vrouwenelftal. De huidige verbintenis van Wiegman met de KNVB liep tot medio 2019.

Wiegman maakte in 2014 de overstap van ADO Den Haag naar de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach te hebben gewerkt, werd de Haagse in januari 2017 aangesteld als eindverantwoordelijke. Afgelopen zomer leidde Wiegman de OranjeLeeuwinnen naar de EK-winst in eigen land. Inmiddels is het vizier gericht op het WK 2019 dat plaatsvindt in Frankrijk. Nederland gaat na drie wedstrijden aan de leiding in groep 3 en speelt 6 april 2018 de volgende kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland.

Bron  site KNVB

Mandy v.d. Berg heeft bekend gemaakt dat zij is gestopt bij Reading FC in Engeland. Afgelopen weekend speelde zij haar laatste wedstrijd.

De voormalige aanvoerster van Oranje werd overigens dinsdagavond samen met haar teamgenoten en technische staf gehuldigd als sportploeg van het jaar van Nederland. Sarina Wiegman moest toezien dat Jac Orie uit Poeldijk de prijs van beste sportcoach van 2017 aan zijn palmares mag toevoegen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten