zondag 9 juni 2013

Zondag 9 juni 2013


Westlands nieuws

Trainer Corné van Doorn speelt dit jaar wel nacompetitie. Vorig seizoen wist hij Westlandia te behoeden voor voor P/D wedstrijden naar de 1e klassse, dit jaar moet hij wel aan de bak. Met zijn huidige club TOGB moet hij in Nieuwkoop de promotie naar diezelfde 1e klasse gaan pakken. Op eigen veld  won het team van Van Doorn met 2-0,
Mocht TOGB het deze zondag niet redden, dan is er volgende week nog een finalewedstrijd voor lucky losers. Tegenstander is dan PFC of Portugaal.

Quick H. speelt nog steeds voor een plaats in de hoofdklasse van Westlandia zo.  Van de 42 plaatsen in de hoofdklassen op zondag, zijn er 39 ingevuld. Deurne, Joure en Quick strijden dus als lucky losers voor 2 plekken. Als Alphense Boys niet in beroep gaat tegen het terugzetten naar de 1e klasse, gaan alle 3 de teams door.

---

De WESTLANSE TRANSFERMARKT

Zaterdag 15 juni sluit de overschrijvingsterrmijn voor de amateurs. Een aantal verenigingen heeft in de afgelopen periode via de eigen site en/of de (sociale) media de mutaties gecomminiceerd.  Deze zijn inmiddels in het overzicht van de selectier voor komend seizoen verwerkt  (ZIE HIER).
Aanvullingen en correcties kunnen gemaild worden naar Westlandsvoetbalnieuws

Marc Schouten staat volgend seizoen onder de lat bij Full Speed. De doelman verlaat HBS voor de zondag 3e klasser, daar hij niet 3x in de week meer kan trainen.

Sezer Bozkurt gaat volgend seizoen de kleuren verdedigen van Topklasser Leonidas. Jesper Gudde gaat zijn geluk beproeven bij Zwaluwen Vlaardingen. Beide spelers maakten jarenlang deel uit dan diverse selecties van Excelsior M.


De wedstrijden

Vandaag geen officiële wedstrijden van de standaardteams in de regio. Wel vallen er nog diverse beslissingen voor promotie en degradatie.
  • VELO 3 strijd nog voor een plaats in de res. 1e klassse. Uit werd met 3-0 verloren van RKAVV 3. 2-2 was vandaag onvoldoende voor promotie
  • Plaats in de hoofdklasse Deurne - Quick H. 1-4 Quick blijft hoofdklasser Deurne en Joure spelen donderdag nog om het laatste ticket. Als Alphense Boys niet in de beroep gaat, zijn beide teams hoofdklasser.
  • Plaats in de 1e klasse: Portugaal- PFC (PFC won thuis met 2-1) 3-2  Portugaal scoorde de 4-2 in de verlenging
  • Plaats in de 1e klasse: Nieuwkoop -TOGB (0-2)  3-3. TOGB 1e klasser

De winnaars van onderstaande 4 wedstrijden spelen volend jaar 2e klasse. De verliezers  spelen volgende week nog een finale voor de lucky-losers (A-B en C-D)
  • A. Teylingen - Concordia (vorige week won T. met 2-1) 4-1 Teylingen promoveert
  • B. Groeneweg - ROAC  (vorige week won G.. met 2-1) ROAC gepromoveerd
  • C. SVV - OHVV (vorige week won SVV. met 2-1) 1-3 OHVV 2e klasser 
  • D. DEHMusschen - DONK (vorige week won DEH. met 2-0) 2-2 DEHM door naar de 2e klasse
In Barendrecht is zelfs een toernooi voor 8 teams.  Zij strijden om 6 plaatsen in de 3e klasse. Alleen de nummers 4 spelen volgend seizoen in de kelder van het zondagvoetbal. 

De deelnemers zijn
  • Poule A: DOSR, Nicolaas Boys en Spaland spelen 3e klasse . Hekelingen werd laatste en degradeert
  • Poule B: ODB, Alphen, Bodegraven 3e klasser en DRGS 4e klasser


De wedstrijden

18:00 uur Rusland- Nederland (EK onder 21)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten