dinsdag 4 juni 2013

Dinsdag 4 juni 2013


Westlands nieuws

Excelsior M. heeft de huidige teammanager Richard Rasens aangesteld als assistent-trainer bij de A-selectie. Hij wordt de opvolger van Marco Bravenboer. 

Sparta R. heeft de technische staf voor komend seizoen rond. Opvallend is de aanstelling van Marco Gentille als video-analist. Deze functie werd de afgelopen jaren ingevuld door Westlander Pier Tensen

Rico Luijando heeft geen bestede herinneringen overgehouden aan de promotiewedstrijd van FC 's-Gravenzande. De aanvaller heeft in de wedstrijd tegen Alexandria'66 zijn achillespees gescheurd en is inmiddels al geopereerd. 

De WESTLANSE TRANSFERMARKT

Zaterdag 15 juni sluit de overschrijvingsterrmijn voor de amateurs. Een aantal verenigingen heeft in de afgelopen periode via de eigen site en/of de (sociale) media de mutaties gecomminiceerd.  Deze zijn inmiddels in het overzicht van de selectier voor komend seizoen verwerkt  (ZIE HIER).
Aanvullingen en correcties kunnen gemaild worden naar Westlandsvoetbalnieuws



Overig opmerkelijk nieuws

Van de site van de KNVB
Afgelopen zaterdagochtend heeft de Algemene Vergadering Amateurvoetbal plaatsgevonden op het KNVB Sportcentrum te Zeist. Op de agenda stond onder andere de verplichte promotie/degradatie met ingang van seizoen 2015/’16 en de nieuwe opzet van de Jupiler League.
Anton Binnenmars (foto), directeur amateurvoetbal, in een reactie: ,,Het amateurvoetbal is in principe voor verplichte promotie/degradatie met ingang van seizoen 2015/’16. Ook omarmt het amateurvoetbal de voorgestelde pilot van 20 teams in de Jupiler League, door in principe twee beloftenteams en twee amateurverenigingen toe te laten treden. Uiteraard respecteren we hierbij de uitkomsten van de CAO.”
Dinsdag (4 juni om 15.30 uur) vindt de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) plaats in Zeist. Ook hier staan voornoemde onderwerpen op de agenda.

Van de site van VV Katwijk: Katwijk neemt geen deel aan pilot Jupiler League

De vv Katwijk gaat niet in op het aanbod van de KNVB om gedurende 2 jaar op amateurbasis deel te nemen aan de Jupiler League.
Na serieuze gesprekken over de voorwaarden en condities van het aanbod en na afweging van de kansen en risico’s heeft de vv Katwijk besloten om ook volgend jaar in de Topklasse uit te komen. Een competitie waarin de vereniging de afgelopen 3 jaar met veel plezier en succes heeft gespeeld.
Begin mei jl. heeft de vv Katwijk samen met Achilles ‘29 het aanbod ontvangen om in een zogenoemde pilot gedurende 2 jaar deel te nemen aan de Jupiler League. Tijdens deze pilot zijn de licentie eisen die gelden voor Jupiler League teams niet of in een praktisch aangepaste vorm van toepassing voor de beide amateur verenigingen. De randvoorwaarden en condities van de pilot op het gebied van TV, commercie, financiën en reglementen zijn vanuit de zijde van de KNVB duidelijk toegelicht en uitgewerkt.
Op een beperkt aantal punten zoals de aanpassing van de lichtcapaciteit en het creëren van een afzonderlijk vak voor uitsupporters was op het moment van besluitvorming nog geen volledige duidelijkheid.
De vv Katwijk heeft de ambitie om uit te groeien tot een stabiele topamateurvereniging die zich voor langere tijd met de besten kan meten. De aanpak en werkwijze is die van het stap voor stap verbeteren. Dat heeft recent geresulteerd in het Algeheel Amateur Kampioenschap van Nederland. Resultaten in het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst.
Mede daarom is binnen de vv Katwijk serieus gesproken over het aanbod van de 2 jarige pilot met als kernvraag of de pilot zou kunnen bijdragen aan onze ambities.
Alles overziende en afwegende hebben we vastgesteld dat de huidige koers van stap voor stap beter worden de beste kansen biedt om onze ambities te realiseren.
Belangrijke overwegingen die een rol hebben gespeeld in de besluitvorming zijn:

  • De tijdsdruk op de besluitvorming en de sportieve en organisatorische voorbereiding op met name het 1e pilot jaar.
  • De onzekerheden en onduidelijkheden over de ontwikkelingen van Jupiler League de komende jaren zowel sportief als op het gebied van de licentie eisen.
  • Het tempo en omvang van veranderingen: Sportief, Vrijwilligersorganisatie, Accommodatie.

Ja zeggen tegen de pilot betekent, dat er veel, heel veel in korte tijd op het bestuur, de vrijwilligers, de spelers en de totale club afkomt. Ja zeggen kan alleen als de absolute overtuiging er is dat de condities binnen de totale club zodanig zijn dat de pilot succesvol verloopt en bijdraagt aan onze ambities. Die absolute overtuiging heeft het bestuur niet en kon in de korte periode van voorbereiding niet worden opgebouwd.

DE 1/2 FINALE FLYNTH WESTLAND CUP


1/2 finale Westlandia zo. - Lyra.  4-2 Westlandia  speelt zaterdag tegen de winnaar van het duel SC Monster -VELO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten