maandag 25 januari 2021


Mark Schuur verlaat Westlandia zo.

Flinke streep door de rekening van de Naaldwijkse club. Eind november stond op de eigen site te lezen dat assistent Mark Schuur zijn contract nog voor een jaar had verlengd. Samen met hoofdtrainer Marcel Koning zou hij er nog een seizoen aan vast knopen. Schuur maakte vorig jaar januari de overstap van Westlandia O19 naar het vlaggenschip.

Nu wordt bekend dat hij toch aan het einde van het seizoen vertrekt naar TOGB zo..
Hij volgt op het Hoge Land de naar sc Feyenoord vertrekkende trainer Ronald Ermes (oud-doelman van Westlandia) op. 


Wilfred van Leeuwen in TC Teylingen

Wilfred van Leeuwen (o.a. oud-trainer Westlandia) zal (gaan) toetreden tot de TC van de vereniging uit Sassenheim. 
Van Leeuwen geeft zelf aan dat hij meer in de rol van klankbord op zal treden.
Teylingen gaat komend seizoen overschakelen van de zondag naar de zaterdag. Dat betekent dat gestart moet worden in de 4e klasse.  Naast een rol rondom de selectie gaat zijn speciale aandacht uit naar de jeugdopleiding en de doorstroming naar het nieuwe 1e elftal


Pim v.d. Hoorn gaat door bij Lyra

Lyra gaat ook volgens seizoen door met hoofdtrainer Pim v.d. Hoorn. Het 2e elftal blijft in handen van Arjan Bremer De samenwerking verloopt naar tevredenheid van alle partijen en we hebben met elkaar geconcludeerd dat we op de goede weg zijn om uiteindelijk een stap hoger op de ladder van het amateurvoetbal te komen.

Het is nog wel mogelijk dat de samenwerking tussen elftallen er iets anders uit gaat zien omdat de TC van Lyra een voorstel heeft ingediend bij het bestuur om te komen tot een O-23 elftal. Hiermee zal naar mening van de TC de stap van de O-19 naar de seniorenselectie, met een tussenstap in de O-23, beter behapbaar worden voor de jeugdige spelers van v.v. Lyra met ambitie voor het eerste elftal.


FC 's-Gravenzande verlengt met spelers

Zoals gebruikelijk is de FC al weer druk bezig met de selectie van het komend seizoen. Inmiddels is duidelijk dat trainer Richard Middelkoop dan kan beschikken over Frank Broos, Roy Vermolen, Twan van Meerten, Jan Verduijn, Ardi Luijendijk en Rick Boer.Doelman Jurrian Jouvenaar was vorig vorig seizoen al voor 2 jaar vastgelegd


Sarina Wiegman coach van het jaar

Sarina Wiegman uit Monster is gekozen tot coach van het jaar. Zij heeft deze prijs te danken aan de
vlekkeloze EK-kwalificatie met Oranje. Alle 10 duels werden door haar team gewonnen). Zij won deze prijs oook al in 2017 toen de Nederlandse dames de Europese titel pakte


Excelsior M. behoudt sterkhouders

De tricolores zijn achter de schermen al druk bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen.
Redouan Omar Oual, die via de eigen jeugd de hoofdmacht heeft bereikt, heeft zijn contract verlengd. Hij is nu bezig aan zijn 5e seizoen bij de selectie van de club  uit de 2e divisie.

Ook doelman Jean-Paul van Leeuwen blijft nog tot de zomer van 2022 strijden voor zijn plaats onder de lat aan de Lavendelstraat. Hij maakte al deel uit van de succesvolle formatie die kampioen van Nederland werd


Grünholz 3x is scheepsrecht

Oud-Westlandiatrainer Edwin Grünholz mag in 2021 eindelijk starten met de UEFA Pro opleiding. 2x eerder werd hij niet toegelaten tot deze cursus.  Het felbegeerde papiertje is noodzakelijk om als hoofdtrainer actief te zijn in het betaalde voetbal. Ook zijn collega in de 2e divisie Ulrich Landvreugd (AFC zo.) behoort bij de 10 gelukkigen. De overige 8 trainers zijn nu in hoofdzaak werkzaam bij een BVO.'



Contractperikelen Westlandse trainers.

Diverse trainers uit de regio weten nu ook waar ze volgende seizoen aan toe zijn:
  • FC 's-Gravenzande deed het tot de lock-down prima in de hoofdklasse. Reden voor de club om langer door te gaan met trainer Richard Middelkoop
  • Theo Verbeek heeft zijn contract bij Westlandia za. verlengd. Hij blijft minimaal aan tot de zomer van 2022. Eerder was hij ook al een aantal seizoenen werkzaam bij deze selectie, waarmee hij toen promoveerde naar de 1e klasse.
  • Schipluiden is tevreden over de samenwerking met trainer Benjamin v.d. Zwan. Hij is ook volgend seizoen hoofdtrainer op Sportpark Keenenburg
  • Richard Langeveld is ook het komend seizoen de eindverantwoordelijke bij Quintus. Het wort zijn 3e seizoen in Kwintsheul
  • Piet Boon (HVC'10) en Harry Akkermans (Naaldwijk) hebben een doorlopende verbintenis.
Ook trainers met een verleden in deze regio hebben de gewenste duidelijkheid voor de Kerst.
  • Pieter Jongmans (trainer van diverse elftallen van Westlandia) knoopt er een 2e seizoen aan vast bij Die Haghe
  • Cesco Agterberg (o.a. ex. trainer van Excelsior M.) stopt aan het einde van het seizoen bij SDC Putten
  • Francis Janse (ex VDL) stopt aan het einde van het seizoen bij Sporting Leiden
  • Ronald Hes vertrekt in de zomer bij Wippolder. De succesvolle trainer van Den Hoorn gaat op zoek naar een club die actief is in het zaterdagvoetbal.

VELO verlengt met Kevin v.d. Geest

Het bestuur van VELO heeft met hoofdtrainer Kevin van der Geest overeenstemming bereikt over verlenging van zijn contract voor komend seizoen.
De trainer is bezig aan zijn eerste seizoen in Wateringen. Ondanks de Corona-break is men zeer tevreden over de samenwerking met Van der Geest. Met een vernieuwde speelstijl won het 1e elftal de eerste drie bekerwedstrijden en behaalden zij met veel passie en strijdlust zeven punten uit de eerste vier competitieduels.

Hoofdtrainer André Lourens verlengt contract voor seizoen 2021/2022

André Lourens van S.V. Honselersdijk heeft zijn contract verlengd voor het seizoen 2021/2022. Door een tweetal corona-onderbrekingen heeft de trainer van het eerste elftal helaas nog niet de mogelijkheid gehad om een heel seizoen de senioren selectie onder zijn hoede te hebben. De TC van Honselersdijk is echter dusdanig tevreden over de hoofdtrainer, dat er in een vroeg stadium al besloten is om het contract met een seizoen te verlengen.
In het eerste contractjaar van de hoofdtrainer werd de competitie vroegtijdig beëindigd in verband met de eerste 'intelligente lockdown'. Het huidige seizoen was slechts 4 wedstrijden onderweg toen de onderbreking werd ingelast. Driemaal is scheepsrecht, dit hopen we uiteraard ook wat het seizoen 2021/2022 voor André Lourens betreft.
Overigens heeft de senioren selectie de trainingen gisteravond weer hervat.

Westlandia verlengt contracten met hoofd- en assistent trainer 

Het bestuur van Westlandia heeft overeenstemming bereikt over het verlengen van het contract met de huidige trainer van het eerste zondag elftal, Marcel Koning. Tevens zal het contract met assistent trainer Mark Schuur voor een jaar verlengd worden. Beide trainers zullen ook het seizoen 2021/2021 verantwoordelijk zijn voor het eerste zondag elftal. Zowel Westlandia als de trainers ervaren een positieve samenwerking en is er met de spelersgroep met veel jeugdig talent veel vertrouwen in de toekomst. 
Bron site Westlandia

Vervolg amateurcompetities

De clubs uit de 2e en 3e divisie en de hoofdklassen hebben van de bond 2 scenario's ontvangen voor het vervolg van de competitie. Er zijn 24 tot 27 speeldagen beschikbaar.
  1. Uitspelen maar dan zonder nacompetitie
  2. Nieuwe 1/2competitie en mogelijk met nacompetitie
  3. Nieuwe competitie met halve poules (uit- en thuiswedstrijden) en mogelijk met nacompetitie. Combineren van zaterdag- en zondagpoules mogelijk, zodat in regio's gespeeld kan worden

RED: het scenario dat ook mogelijk is, maar niet in het voorstel van de KNVB is opgenomen :

De huidige 1e helft van het seizoen wordt tot medio april uitgespeeld. Alle clubs hebben elkaar dan 1x ontmoet. Op basis van die (eind-)stand, wordt daarna de divisie of klasse gespitst in 2 poules. De nr. 1 is wel periodekampioen P1.
De bovenste helft van die eindstand speelt vanaf medio april de onderlinge returns voor de strijd om de titel/promotie.  P2 en P3 zijn voor de nr. 2 en 3 in deze eindstand. Indien nodig gaat vervangende P1 naar de nr 4.
De onderste helft spelen onderling voor handhaving. Laatste 2 degraderen en de 2 teams daarboven spelen nacompetitie.

In de nieuwe poules worden alleen de onderlinge resultaten meegenomen en speelt men de returns voor het bepalen van de echte eindstand. Iedereen heeft dan aan het slot uit- en thuis tegen elkaar gespeeld.
De overige gespeelde wedstrijden tegen teams uit de andere poule waren alleen bepalend voor de eindstand in de 1e fase.
 
Dat betekent voor de 2e en 3e divisie dat er nog 11 rondes (+ inhaal). gespeeld moeten worden. Na de herindeling zijn er nog 8 speelrondes nodig
 
Voor de hoofdklassen moeten nog 9 speelrondes (+inhaal) gespeeld worden om een tussenstand te bepalen. Daarna in de 2 nieuwe poules nog 7 duels voor de prijzen of handhaving.
 
Dezelfde methodiek kan worden toegepast op de districten (klasse 1-2-3). Na de resterende 9 speelrondes, volgen dan in de poules nog 6 wedstrijden en mogelijk nacompetitie.
Voordeel is dat de resultaten van de reeds gespeelde wedstrijden in ieder geval tot aan de herindeling meetellen en ook van belang kunnen zijn voor het vervolg.
 

John Hage nieuwe hoofdtrainer SV Den Hoorn 2021-2022

John Hage is met ingang van het seizoen 2021-2022 de nieuwe hoofdtrainer van SV Den hoorn. De 37-jarige oefenmeester wordt hiermee de opvolger van Sieme Zijm. John is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Vitesse Delft. Daarnaast heeft hij een uitgebreide achtergrond bij Quick. Hij was hier actief als speler en trainer. SV Den Hoorn is erg blij met het aantrekken van John Hage, die de afgelopen jaren heeft bewezen uitstekende prestaties neer te kunnen zetten met een jonge groep spelers. 

Westlandia en Excelsior M.

Vanwege de coronaregels zullen de amateurclubs dit seizoen niet meer deelnemen aan het TOTO KNVB Bekertoernooi, zo heeft de KNVB bekendgemaakt. Eerder waren er al zeventien bekerduels met 26 amateurclubs uitgesteld naar 1 en 2 december.
De agenda van de BVO's biedt in 2021 te weinig ruimte om die wedstrijden nog te spelen. Zaterdag is de loting en in december en januari staan er 2 rondes gepland.
Dat betekent dat Westlandia tegen SteDoCo en Rijnsburgse Boys - Excelsior M. komen te vervallen. De clubs krijgen nog wel een financieel doekje voor het bloeden en zijn automatisch geplaatst voor de beker van volgend seizoen. 

 

Daan Smith stopt bij Excelsior M.

De aanvoerder van de tricolores gaat bij Feyenoord de jeugdopleiding (onderbouw) coördineren. Die functie kan Smith niet meer combineren met voetballen op hoog niveau. Na Sefa Kurt dus de 2e sterkhouder van Excelsior M. die na de winterstop niet meer inzetbaar is

Oud-Westlandianen verlengen bij in Katwijk

Verdedigers Nigel Ogidi Nwankwo en Ivailo Staal hebben in de afgelopen dagen hun contract bij de blauw-witten verlengd.
Nigel stapte dit jaar over van Scheveningen en blijft nog 1 seizoen langer op Nieuw-Zuid.
Ivailo ging via Rijnvogels in de zomer van 2018 naar De Katwijkse 2e divisionist. Hij gaat nog 2 seizoenen door bij Quick Boys

Killian van Mil zag zijn goede start op sportpark De Krom beloond met een nieuw contract voor komend seizoen.
Als speler van Westlandia JO-19 speelde hij in 2018 een half jaar in het vlaggenschip van de club uit Naaldwijk. Daarna maakte hij de overstap naar de beloftes van ADO Den Haag. Afgelopen zomer werd hij aangetrokken door Katwijk.

Paul v.d. Helm nog 2 jaar bij Quick Boys

Doelman Paul van der Helm heeft een nieuwe meerjarige verbintenis getekend bij Quick Boys. De 27-jarige voormalige doelman uit de jeugd van VELO is bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Nieuw Zuid. Hij zal minimaal tot het met het seizoen 2022-2023 aan de blauw-witten verbonden blijven.
Mooie opsteker voor trainer Edwin Grunhölz die ook al recent zijn contract bij de Katwijkse 2e divisionist verlengde.

SV Den Hoorn en Sieme Zijm verlengen samenwerking na seizoen niet

Van de site van de club
 De Technische Commissie van SV Den Hoorn en Sieme Zijm hebben in gezamenlijk overleg besloten de huidige samenwerking niet voort te zetten in het seizoen 2021 – 2022. Voor beide partijen is bewust voor deze timing gekozen, hierdoor kan een ieder opzoek naar een invulling voor het komende seizoen. SV Den hoorn en Sieme gaan in goede harmonie en met veel respect voor elkaar het seizoen afmaken. Beide partijen vertrouwen op een mooi restant van het seizoen.

Daan Smith en Kevin Dercks tekenen twee seizoenen bij

Van de site van Excelsior M.
Naast het goede nieuws dat Dogan Corneille ook het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van Excelsior Maassluis zal zijn is nu ook bekend geworden dat aanvoerder Daan Smith en middenvelder Kevin Dercks voor liefst twee seizoenen zullen bijtekenen op Sportpark Dijkpolder. Ondanks dat het seizoen pas net onderweg is, is Technisch Manager Niels Redert al druk bezig om de selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen.


Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’

Van de site van de KNVB
In het amateurvoetbal staat het seizoen 2020/’21 in het teken van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Behalve naar de onmogelijkheden, kijkt de KNVB ook naar wat wél kan en waarom dit zo belangrijk is. Deze stappen heeft de bond beschreven in ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’, dat woensdag is gepubliceerd.

"Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weer veilig wedstrijden voetballen, dat is waarom je lid wordt van een voetbalvereniging. Maar de huidige situatie vraagt om verschillende scenario’s voor de competities en gevarieerde voetbalvormen voor als wedstrijden niet zijn toegestaan. Want we moeten in beweging blijven, zowel voor onze gezondheid als om de verenigingen in leven te houden." "Het kabinet kan hierbij helpen door bij het afschalen van maatregelen bijvoorbeeld de groepsgrootte aan te passen voor teamsporten. Een teamsport beoefenen is niet mogelijk in groepjes van twee of vier. We trainen op 1,5 meter afstand veilig in de buitenlucht en in de zaal. Dat kan prima met 30 man op een groot voetbalveld", aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. Nadelige gevolgen door niet te sporte.
Uit gegevens van het RIVM blijkt dat het aantal corona-uitbraken op sportclubs beperkt is. Dat komt doordat de activiteiten in de buitenlucht plaatsvinden (veldvoetbal) en het aantal langere contactmomenten op het veld zeer laag is. Met het oog op de gestegen coronacijfers in de gehele samenleving is onder meer het spelen van competities in het amateurvoetbal (‘Plan A’) tot half december niet toegestaan. Langere tijd niet sporten heeft echter nadelige gevolgen voor de volksgezondheid (slechtere gezondheid en lagere weerstand door bewegingsarmoede) en het sociale leven (toenemende eenzaamheid). Het betekent bovendien opnieuw een zware klap voor de verenigingen en vrijwilligers. De huidige situatie vraagt om flexibiliteit en perspectief. De KNVB heeft daarom fases opgesteld die synchroon lopen met de routekaart van het kabinet en waarmee kan worden op- of afgebouwd afhankelijk van het aangegeven risiconiveau, van alleen trainen (voor senioren met beperkingen) via (oefen)wedstrijden binnen de eigen regio naar uiteindelijk het spelen van competities met beperkt publiek.

Drie pijlers
Het ‘Plan B’ voor het amateurvoetbal bestaat verder uit drie elkaar aanvullende pijlers:

1. Scenario’s voor het uitspelen van de amateurcompetities
  •  Het meest positieve scenario is een herstart van de competitie in het weekend van 16 en 17 januari 2021. In dat geval kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld dit seizoen. Hierbij komen de bekercompetities wel te vervallen en wordt er in de hele maand juni 2021 doorgespeeld. De overschrijvingstermijn verschuift dan mee met het einde van competities, van 15 juni naar 30 juni. De nacompetitie komt te vervallen voor onder andere het standaardvoetbal, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden. Het volledig overzicht van alle categorieën is te vinden in het volledige ‘Plan B’ (onderaan dit artikel). Half december wordt besloten of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm.

2. Plezierig en veilig blijven voetballen en verenigen
  •  De KNVB moedigt verenigingen aan om, ondanks de lastige periode en het stilleggen van de competities, passende (voetbal)activiteiten te blijven organiseren Elk dorp heeft minimaal één voetbalvereniging waar men samenkomt. Deze in de wereld unieke verenigingsstructuur draagt al meer dan een eeuw bij aan het lichamelijk en geestelijk welzijn. In totaal zijn in Nederland 1,2 miljoen mensen lid van een voetbalclub en werken er 400.000 vrijwilligers bij de bijna 3.000 verenigingen. Het is verenigingen er alles aan gelegen om te blijven (ver)binden. De KNVB moedigt verenigingen aan om, ondanks de lastige periode en het stilleggen van de competities, passende (voetbal)activiteiten te blijven organiseren. Hiervoor stelt de KNVB een activiteitenbudget beschikbaar waar verenigingen aanspraak op kunnen maken. De definitieve aanvraagprocedure en voorwaarden worden later bekendgemaakt. De KNVB staat de verenigingen verder bij door hen digitaal samen te brengen via het nieuwe platform EénTweetje en te wijzen op regelingen, goede voorbeelden van andere clubs en op bestaande (digitale) netwerken. Met het online platform Blijf Voetbalfit helpt de KNVB de verenigingen aan gevarieerde trainingsmogelijkheden en -vormen en creatieve alternatieven die aansluiten bij de dan geldende coronamaatregelen.

3. Toekomstbestendig voetballandschap
  •  Ook op financieel gebied hebben amateurverenigingen door de coronacrisis een enorme dreun moeten incasseren. De sluiting van kantines veroorzaakt alleen al in het amateurvoetbal een omzetdaling van bijna 4 miljoen euro per week. Vanuit de overheid zijn de afgelopen maanden diverse financiële regelingen bekendgemaakt voor amateursportorganisaties. De KNVB kan de verenigingen via één loket helpen bij de aanvraag van subsidies en financiële compensatie. Daarnaast is de KNVB samen met NOC*NSF continue in gesprek met de overheid over de financiële problemen van de sportverenigingen en mogelijke oplossingen. Verder wil de KNVB nieuwe kennis ontwikkelen om het voetbal nog tijdens de coronaperiode beter te maken. Dit gebeurt samen met kennisinstellingen, verenigingen, leden, belangenorganisaties en de Jeugdraad van de KNVB. Want juist het perspectief van de bijna 600.000 jeugdleden is nodig om de accenten voor de toekomst te kunnen leggen. ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’ is opgesteld na overleg met andere sportbonden en is inmiddels gedeeld met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten