zondag 12 januari 2014

Zondag 12 januari 2014

Westlands nieuws



-----

Wedstrijden


Westlandia zo - Neptunus S. 2-0 Anwar Beeldstroo en Dean van Ooijen

XerxesDZB - VELO 0-1

RKDEO -Verburch 4-1

Hoekpolder - Quintus: gestaakt bij 0-2 (bron  Haaglanden voetbal)

Schipluiden - Den Hoorn 6-0

Overig nieuws


Van de site van de KNVB:
VOORLOPIG GEEN E- EN F-COMPETITIE OP ZONDAG

Voorlopig worden er geen verdere plannen ontwikkeld voor een competitie voor E- en F-pupillen op zondagen. Dit is besloten na veelvoudig overleg met verenigingen. Gebleken is dat verenigingen nog niet toe zijn aan het organiseren van een competitie voor E- en F-pupillen op zondagen. Ook het vaststellen van thuiswedstrijden voor een x-aantal teams wordt nog niet als een optie gezien. De (zondag)clubs wijzen er vooral op dat de interne organisatie er niet op toegerust is ook op zondagen jeugdwedstrijden te laten verspelen, terwijl ook het draagvlak onder kaderleden en ouders van E- en F-pupillen te klein is.
Wel gaan de medewerkers van de KNVB West II in gesprek met die verenigingen, die hebben aangegeven dit verder te onderzoeken, al is het alleen maar omdat er bij die verenigingen een absolute noodzaak is te komen tot een verlichting van het wedstrijdprogramma op zaterdagen.
Het organiseren van een competitie voor E- en F-pupillen of het vaststellen van thuiswedstrijden voor deze leeftijdsgroep op zondagen kan voor verenigingen enorme voordelen opleveren. Het is geen zeldzaamheid dat een vereniging een wachtlijst voor nieuwe (jeugd)leden heeft omdat op zaterdag alle velden van ’s morgens 08.30 uur tot laat in de middag continue bezet zijn. Het verschuiven van wedstrijden van de jongste pupillen naar de zondag kan verlichting geven, die kansen biedt om nieuwe leden aan te nemen en nieuwe (jeugd)teams aan de competitie op zaterdag te laten deelnemen.
Dat neemt niet weg dat wij altijd het gesprek willen aangaan met verenigingen die deze stap wel willen zetten. Uiteraard kan een vereniging er ook voor kiezen wekelijks een x-aantal wedstrijden van de E- en F-pupillen te verplaatsen naar de zondag. Per vereniging kunnen afspraken worden gemaakt over de wijze waarop een en ander vorm wordt gegeven en welke rol de competitieleider van de KNVB West II hierin kan spelen in de richting van de tegenstanders.
Ook kan een vereniging er voor kiezen om langer door te voetballen op zaterdag. Waarom zou een voetbalwedstrijd op zaterdag – bijvoorbeeld op een kunstgrasveld met een lichtinstallatie – niet om 18.00 of 19.30 uur kunnen aanvangen? Uiteraard zijn ook andere opties bespreekbaar. Te denken valt aan pupillenwedstrijden op woensdag(na)middagen of A- en B-junioren naar de vrijdagavond. Daarnaast zouden ook jongens en meisjes junioren wedstrijden op zondagen kunnen spelen. Ook op die manier wordt er ruimte gecreëerd om meer elftallen aan de competitie te laten deelnemen en dus ook meer voetballertjes toe te laten tot lid van de vereniging.
Bovendien komt een andere wedstrijdplanning ook tegemoet aan de roep of wens van gemeenten. Bij overvolle accommodaties op zaterdagen wordt uiteraard door de vereniging een beroep gedaan op de lokale overheid om een extra (kunstgras)veld aan te leggen. De voetbalsport moet echter haar ogen niet sluiten voor maatschappelijke ontwikkelingen, waartoe ook zeker behoort de afname van financiële mogelijkheden voor de lokale overheden. Zij wijzen er – niet ten onrechte – op dat met name de aangelegde kunstgrasvelden meer en beter benut kunnen worden voordat er wordt overgegaan tot de aanleg van een nieuw kunstgrasveld.
Mochten er verenigingen zijn die met de medewerkers van de KNVB West II over dit onderwerp in gesprek willen gaan om gezamenlijk te zoeken naar een op maat gesneden oplossing voor de club, dan kan uiteraard contact worden opgenomen met een van de competitieleiders.


© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten