vrijdag 6 september 2013

vrijdag 6 september 2013

Westlands nieuws


Vredenburch heeft op het laatste moment het zaterdagteam teruggetrokken uit de competitie. Dat betekent nu dat de 4e klasse C van Loosduinen nog maar uit 12 teams bestaat.......

Overig nieuws


Haaglandia dacht met de komst van  Nourdin Boukhari een aardige versterking binnen te halen. Helaas dreigen de regels van de bond roet in het eten te gooien.  Boukhari was eind vorig seizoen als amateur actief bij RKC Waalwijk.  Dat betekent dat hij, net als alle andere amateurspelers , uiterlijk op 15 juni een nieuwe club had moeten hebben.
Toch gaat de Rijswijkse Topklasser een poging wagen om de oud-speler van o.a. ADO Den Haag, Ajax en NAC  vast te leggen.
Volgens het AD van vandaag kan  Nourdin Boukhari niet naar Haaglandia

KNVB Actieplan tegen geweld, voor sportiviteit
Het actieplan tegen geweld, voor sportiviteit beschrijft een set aan nieuwe maatregelen, evenals de intensivering van een aantal bestaande activiteiten. Het doel van het plan is helder: het tegengaan van geweld en het bevorderen van sportiviteit op en rond de voetbalvelden. Het actieplan is tot stand gekomen mede dankzij de vele reacties van leden, de goede voorbeelden van verenigingen en het meedenken van diverse belangenorganisaties.
Het merendeel van de in dit plan beschreven acties maakt onderdeel uit van het landelijke programma van het ministerie van VWS 'Naar een veiliger sportklimaat'. De meeste maatregelen gaan in vanaf het seizoen 2013/'14.
De meest ingrijpende maatregelen zijn de tijdstraf bij de (eerste) gele kaart (bij de B-categorie van het veldvoetbal) en de verplichte visuele controle van de spelerspas (voor alle categorieën van zowel veld- als zaalvoetbal). Deze brochure beschrijft de achtergrond en de toepassing van deze nieuwe maatregelen. Het zal voor iedereen wennen zijn en wellicht in het begin nog stroef verlopen. De KNVB is bereikbaar voor alle vragen en eventuele onregelmatigheden die zich voordoen. Ook worden alle ontwikkelingen nauwgezet gevolgd, op zoek naar verbeterpunten.

Nieuws van Oranje 


Het Nederlands elftal kan vandaag een goede stap zetten in de richting van het WK in Brazilië. Dan moeten er wel 3 punten meegenomen worden uit Estland.
Concurrenten Roemenië en Hongarije spelen vandaag ook tegen elkaar

Spartaan Pieter Langedijk speelt vanmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Twente. Deze wedstrijd  van het Nederlands beloftenteam begint om 14:00 uur op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten