donderdag 12 september 2013

Donderdag 12 september 2013

Westlands nieuws


Van de site van Excelsior M.
Grote namen” in onze jeugdopleiding
Het behoeft geen betoog dat de jeugdopleiding van Excelsior M een van de drijfveren is van onze vereniging. Eric Gudde stond ooit aan de basis van deze jeugdopleiding die in 2006 van de KNVB een ster kreeg uitgereikt. Excelsior M was daarmee, met Excelsior ’31, (inmiddels een van onze tegenstanders in de Topklasse) een van de allereerste amateurverenigingen die die eer ten deel viel. Louis van Gaal, toen nog trainer van AZ, overhandigde de ster aan Eric Gudde.
Er is in de loop der jaren veel gebeurd binnen de jeugdopleiding. Veel spelers hebben naar een hoger niveau kunnen doorgroeien. Doelstelling van Excelsior M is dat in de selectie van het eerste elftal minimaal 60-70% eigen spelers acteren en dat is in de afgelopen jaren gerealiseerd. Spelers als Robin van der Ende, Hamit Alptekin, Michael Poeljes, Sten Wever, Sefa Kurt, Vincent v.d. Berg, Dick van Eijmeren, Colin Pleysier, Raoul Gilet, Mike van der Meer, Jean Paul van Leeuwen en Armando Mostert zijn allemaal afkomstig uit onze jeugdopleiding en maken deel uit van de huidige selectie van Cesco Agterberg. Voeg daaraan toe namen als Jef Stans, Daan Smith, Darren Maatsen en Rangelo Janga die in de afgelopen jaren de stap naar het betaalde voetbal wisten te maken en de kwaliteit van onze jeugdopleiding laat zich raden.
Om een goede jeugdopleiding te kunnen runnen is veel tijd en energie nodig van trainers, begeleiders en medische staf. Wat trainers betreft hebben we in de afgelopen jaren niet te klagen gehad over kwaliteit. Oud betaald voetbalspelers als Damien Hertog, Barry de Vreede en Oscar Laguna Burgos vierden hun successen bij Excelsior M met diverse jeugdelftallen.
Excelsior M is trots op haar jeugdopleiding. Er loopt veel talent rond dat begeleidt wordt door fantastische mensen. Sieme Zijm, oud prof, is inmiddels hoofd opleidingen en weet zich gesteund door een keur aan kwalitatief uitstekende trainers.
Dit seizoen is Jan Everse toegetreden tot de trainersstaf binnen de jeugdopleiding. Hij is vanaf heden verantwoordelijk voor onze B-selectie nu Leon Buitenhuis de kans heeft gekregen om zich bij PSV verder te ontwikkelen als jeugdtrainer. De ex-international en ex-trainer van Heerenveen, Sparta en Zwolle weet zich geholpen door Sebastiaan Vogelenzang. Laatstgenoemde krijgt mede door het samenwerkingsverband met Sparta Rotterdam de mogelijkheid om de cursus TC3 te doen.
Ook bij onze A1 een nieuw gezicht. Oscar Laguna Burgos kon werk en Excelsior M steeds moeilijker combineren waardoor Excelsior M op zoek moest naar een nieuwe man. Willem Thijssen is vanaf dit seizoen de verantwoordelijke man. Hij heeft o.a. ervaring opgedaan bij de jeugd van FC Dordrecht en ziet bij Excelsior M voldoende uitdaging om onze A1 naar een (nog) hoger niveau te tillen. Sebastiaan Kardol (wie kent hem niet!) is zijn assistent en beschikt inmiddels over zijn TC3.
Ook Oscar Moens is nu verbonden aan de jeugdopleiding. De ex keeper van AZ gaat onze B1 en A1 keepers trainen en zal Jean Paul van Leeuwen, de verantwoordelijke keeperstrainer van de D- en C selectie, assisteren en begeleiden. Een uitdaging voor Oscar zelf maar natuurlijk ook een geweldige ervaring voor onze jeugdkeepers.
Met Ron Carli en Paul van Loenen staan weer vertrouwde gezichten voor de C selectie; de D-selectie heeft met Jesse Lub en zijn assistenten Mike van der Meer en Bryan van der Laan vooral jonge maar zeer ambitieuze trainers en de F-en E selecties worden getraind door Jorrit de Koeijer en Jim Camphens. Ook zij hebben hun sporen bij Excelsior M in de afgelopen jaren wel verdiend.
Jip Regtop, verbonden aan Excelsior M als fysiotherapeut, gaat zijn ervaring die hij momenteel bij Sparta Rotterdam opdoet, gebruiken bij specifieke loop en coordinatie-trainingen. Bij individuele trainingen gaat ook ex prof en huidig eerste elftalspeler Richal Leitoe assisteren.
Als je het bovenstaande leest kan met recht worden gezegd dat er binnen de Excelsior M jeugdopleiding “grote namen uit de voetbalwereld” een belangrijke rol vervullen in de ontwikkeling en begeleiding van talentvolle spelers. Daar mogen we als Excelsior M best trots op zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten