woensdag 28 augustus 2013

Woensdag 28 augustus 2013

Westlands nieuws


Sten Wever was, volgens het AD,  afgelopen zaterdag aangenaam verrast. De aanvaller van Excelsior M. kreeg van zijn  trainer Agterberg het vertrouwen om in de basis te starten tegen Spakenburg. Dat was voor hem een bonus na al het blessureleed van de afgelopen periode.
Zijn basisplaats ging overigens ten koste van Jorno Reurink. De oud-Westlandiaan kwam in het geheel niet in actie in het 1e duel in de topklase.
Volgens de media waren er aan de Lavendelstraat bij de tricolores 1.000 toeschouwers aanwezig.

In de bekerwedstrijden van gisterenavond vielen de verrichtingen van Maasdijk en Quintus behoorlijk op. De nieuwe ploeg van Patrick Fieret won aan de Lange Kruisweg met maar liefst 11-0 van de zaterdagtak van BMT. Quintus speelde Delfia met 11-0 van de mat.
Daarentegen vallen de resultaten van bijv KMD en Honselersdijk nog uit de toon. De "topploegen" uit de 3e klasse zaterdag, zijn door 2 bekernederlagen al uitgeschakeld voor een verder vervolg in het toernooi. Ook voor Verburch zo. is het bekertoernooi een lijdensweg. Na de oorwassing door HVC'10  (9-1)werd dinsdagavond ook van Victoria'04 verloren (5-0).
Komend weekend krijgen deze teams de laatste kans om de puntjes op de iii te zetten, want volgende week moet men al aan de bak in de competitie.
  • Honselersdijk (2 gespeeld 0) treft in de laatste bekerwedstrijd op de Strijphorst SEV (2-4). Volgende week zaterdag start de ploeg van trainer Piet Boon met een uitwedstrijd bij Quick Steps. Vorig jaar verloor H'dijk daar met 4-1....
  •  KMD (2-0) mag het in de 3e wedstrijd van de beker thuis opnemen tegen Monster (2-3). De ploeg van Roy Wasmus treft vervolgens in de 1e ronde van de competitie CION (vorig seizoen 3-2 voor de thuisclub).
  • Verburch zo. zal tegen Wateringseveld het bekertoernooi thuis snel af willen sluiten. Het is immers komende zondag de slotdag van Het Rondje Poeldijk. Een week later moet de selectie van trainer Wim van Laar in Poeldijk gesteld staan voor het openingsduel tegen DHL. Vorig seizoen werd er op eigen veld met 1-2 verloren van DHL.

Overig voetbal nieuws


PSV heeft vandaag een kleine kans om de poulefase van de C.L. te halen. Dan zal er wel gewonnen moeten worden bij AC Milaan. In Eindhoven werd het 1-1.
Als PSV zich plaatst voor de poulefase C.L. ontvangt de club vele miljoenen startgeld. Dit gaat dan ten koste van de premie voor Ajax.
Lukt het de Eindhovenaren niet, dan is AZ de klos. PSV deelt dan namelijk mee in de mediapool van dat toernooi. Als Feyenoord zich ook kwalificeert moeten die gelden gedeeld gaan worden door 3 teams. Het verschil loopt in de E.L. maar in de tonnen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten