maandag 31 december 2012

Westlands voetbalnieuws van maandag 31 december 2012

Westlands nieuws


De (Westlandse) meiden van ADO Den Haag weten waar ze aan toe zijn in de BeNe League. Het team van coach Sarina Wiegman start woensdag 23 januari in de Elite A-poule met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Overige teams in deze klasse zijn: Standard Luik, Lierse SK, Beerschot, FC Twente, PSV en Ajax. De ploegen strijden om 2 tickets voor de Champions League.

VELO heeft afgelopen weekend ongewenst bezoek gehad, De inbrekers hadden het voorzien op de kluis van de club. Daar de politie snel ter plaatse was, kon men de kluis niet meenemen. Helaas heeft men geen aanhoudingen kunnen verrichten.

Westlandia F1 heeft bij Verburch de 1e editie van het Westlands kampioenschap gewonnen. Mauro Hulst van GDA F1 werd de beste speler van het toernooi, Lyra had met Floris Stolze de beste keeper van het toernooi.

Overig opmerkelijk nieuws
Het dameselftal van FC Utrecht heeft op korte termijn geld nodig anders kan het team in januari niet starten in de competitie, Voorzitter van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht Gwen Dudok laat bij RTV Utrecht weten dat de stichting al een tijd op zoek naar één of meer hoofdsponsoren, die een paar ton kunnen ophoesten. Ondanks de stijgende populariteit van het vrouwenvoetbal is dat moeilijk: de economische crisis gooit roet in het eten.

Hollandia gaf de afgelopen jaren heel wat geld uit om aan de top van het amateurvoetbal te komen en te blijven. Eigenlijk teveel, waardoor het allerlei bochten moest wringen om het hoofd boven water te houden. Van de gemeente kreeg men geen steun, maar door het geld van enkele investeerders os de nood behoorlijk verlicht, Daarnaast heeft Hollandia flink bezuinigingd,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten