vrijdag 16 maart 2018

Nieuws van vrijdag 16 maart 201



Achilles'29 blijft zelfs na het faillissement van de proftak niks bespaard. De bond heeft het 1e elftal, na beroep,  bestraft met 5 punten aftrek (3 punten voor betalingsachterstand aan contractspelers, 1 punt voor belastingschuld en 1 punt voor schuld aan een andere club). Eerder raakte de degradant uit de 2e divisie al 1 punt kwijt voor een "slechte begroting".
De kans op een langer verblijf in de 2e divisie verdwijnt daardoor steeds verder uit beeld. De achterstand op handhaving via p/D wedstrijden is al opgelopen tot 10 punten. Ze moeten nog wel 12 wedstrijden spelen, maar door de laatste 10 potjes te verliezen, zal er weinig hoop meer zijn op een goede afloop.

Ook Jong Achilles'29 zal nog wel puntenaftrek gaan krijgen. De club kon afgelopen zondag tegen Achilles 1894 geen representatief team op de been brengen. In de hoofdklasse A (met DHC en RKAVV) staan ze ook al laatste en het gat naar de p/D-plaatsen is al 8 punten.
Oorzaak van het niet opkomen van het team, was het feit dat er geen beroep gedaan kon worden op spelers van het 1e team. Het vlaggenschip speelde op dezelfde tijd.








Voor Bryan Janssen was het een top week. Hij werd voor het eerst vader en won maandagavond met FC Dordrecht de 3e periode. In de laatste 2 gewonnen wedstrijden voor die periode hield hij de 0 (De Graafschap en RKC). Voor de schapenkoppen zal het handig zijn nog te gaan voor een hoge klassering in de Jupiler League, want dat scheelt een voorronde bij de promotiewedstrijden. De eerste horde in de 4e periode is uit bij FC Den Bosch.
RKC Waalwijk (Johan Voskamp) en coach Hans de Koning zijn al enige weken aan het voorbereiden op de strijd om de 4e periode. Met MVV thuis is de start niet eenvoudig.
De regiospelers bij Go Ahead (Jeff Stans en Pieter  Langedijk) hebben ook alleen nog via de 4e periode een kans op promotiewedstrijden.  NR 4 Telstar komt morgen naar Deventer.





Er valt geen peil op Feyenoord (met Tony Vilhena) te trekken. Na de nederlaag tegen NAC, waren de verwachtingen op een goed resultaat tegen AZ niet echt hoog. Toch werd AZ in de Kuip overtuigend verslagen. Zondagmiddag zal in Zwolle blijken of het de bekende zwaluw was of dat de zon echt gaat schijnen in Rotterdam. Een hoge klassering is gewenst voor een gunstige plaatsing in de Playoffs (mocht de beker niet gewonnen worden)
nr. 8 ADO Den Haag (Robert Zwinkels) gaat vanavond op bezoek bij nr. 10 Excelsior R. Beide clubs zijn in de race voor de play-offs. Daarvoor moet men minimaal 8e worden. Het onderlinge verschil is slechts 1 punt








Geen opmerkingen:

Een reactie posten