vrijdag 23 februari 2018

Nieuws van vrijdag 23 februari 2018



Behalve in West 1 en 2 zijn de wedstrijden in de B-categorie in de overige districten al afgelast. Ook 3 wedstrijden in de 2e divisie gaan niet door.
In de A-categorie komen vooralsnog Excelsior M, Westlandia zo., FC 's-Gravenzande, SC Monster, VELO zo. en Den Hoorn dit weekend wel in actie voor een (inhaal-)wedstrijd.

Voor de Flynth Westlandcup staan zaterdag 3 wedstrijden op het programma

  • 12:00 Maasdijk - Loosduinen
  • 14:30 Schipluiden - HVC'10
  • 14:30 Verburch - Quintus





De clubs in het betaalde voetbal  moeten vol aan de bak om de velden met deze temperaturen goed te houden om te spelen. Zelfs al geldt er code rood en is er landelijk een negatief reisadvies, de KNVB wil dat er gespeeld wordt.
Dat betekent dat zondag in De Kuip Feyenoord (Tony Vilhena) wederom PSV in de problemen kan brengen. Een paar weken geleden werden de Eindhovenaren in Rotterdam al uitgeschakeld in het bekertoernooi.
Ajax zal er als de kippen bij willen zijn om te profiteren van het  eventuele puntverlies van de koploper. Dan zal men in de Arena wel voorbij doelman Robert Zwinkels en de achterhoede van ADO Den Haag moeten komen. In Den Haag werd het 1-1 en was de Wateringse doelman in topvorm.
Geblesseerde collega-doelman Roy Kortsmit mag zich zaterdag aan de kant verbijten tijdens de wedstrijd van Sparta bij AZ.



Een niveau lager gaat FC Dordrecht (Bryan Janssen) bij Eindhoven op jacht naar eerherstel. Door de dikke nederlaag bij Volendam werd de kans op het winnen van de 3e periode een stuk kleiner.

Go Ahead (Maarten De Fockert en Pieter Langedijk) zal tegen FC Oss moeten gaan presteren. De degradant uit de eredivisie staat op een 17e plaats. De regiogenoten moeten waarschijnlijk wel zoals gebruikelijk vanaf de bank starten

Eén plaats lager staat RKC Waalwijk (Johan Voskamp). Zijn trainer Hans de Koning liet in de media optekenen  dat zijn spelers, na de wedstrijd van vorige week, nu ook in balbezit meer moeten gaan brengen. In verdedigend opzicht zag hij veel aanknopingspunten, maar aan de bal moet het beter.  Met dergelijke teksten zal het bij FC Den Bosch vanavond zeker goed gaan komen :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten