vrijdag 23 december 2016

NAC neemt per direct afscheid van Dijkhuizen


Site NAC: NAC neemt per direct afscheid van Dijkhuizen

NAC Breda heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen per direct te beƫindigen. Die beslissing heeft de club genomen na de halfjaarlijkse evaluatie met de hoofdtrainer. Tijdens de evaluatie heeft NAC kenbaar gemaakt het in de zomer van 2017 aflopende contract van Marinus Dijkhuizen niet te verlengen. Op basis van die beslissing is ervoor gekozen om ook op de korte termijn niet met elkaar door te gaan en de samenwerking per direct te stoppen.

Dijkhuizen werd in oktober van 2015 aangesteld als trainer van de Parel van het Zuiden. Hij leidde NAC door een moeilijke periode en eindigde met de club uiteindelijk op de derde plek in de Jupiler League tijdens het seizoen 2015/2016. In de daaropvolgende play-offs werd de club in de laatste ronde uitgeschakeld. In het afgelopen halve seizoen behaalde NAC onder zijn leiding 31 punten in 19 wedstrijden, wat resulteerde in een huidige achtste plaats op de ranglijst in de Jupiler League.



Technisch Directeur Hans Smulders licht het plotselinge vertrek van de hoofdtrainer toe: "Toen Marinus vorig seizoen werd aangesteld als hoofdtrainer van NAC, was hij voor ons de juiste persoon op de juiste plek. Zijn aanpak sloot goed aan op wat de ervaren, maar lastige, selectie van vorig seizoen nodig had. Afgelopen zomer hebben wij ervoor gekozen om de selectie volledig te vernieuwen en voornamelijk jonge, ambitieuze spelers aan te trekken. Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal verloopt. Dat zegt overigens niets over de kwaliteiten van de trainer Marinus Dijkhuizen of over zijn aanstelling van vorig seizoen. De intentie was daarom niet om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten. Op basis daarvan lijkt het ons ook niet de juiste koers om wel op de korte termijn met elkaar door te gaan. Dat dit een vervelende beslissing is, moge duidelijk zijn. Ik heb veel respect voor de persoon en de trainer Marinus Dijkhuizen. We wensen hem daarom ook het allerbeste in de toekomst."

NAC is de zoektocht naar een opvolger van Dijkhuizen inmiddels gestart en hoopt op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.

BN De Stem : Aangeslagen Dijkhuizen: Mensonterend en respectloos

Bereikbaar, spraakzaam en eerlijk als altijd was de net ontslagen trainer Marinus Dijkhuizen bereid om een eerste reactie te geven op zijn vertrek bij NAC. Hij werd in oktober 2015 in dienst genomen en is een jaar en twee maanden later weer een illusie armer.Het ontslag doet Dijkhuizen veel pijn. Vooral de manier waarop, zegt hij per telefoon met zachte stem. Dinsdag na het oefenduel tegen Helmond Sport ontkende technisch directeur Hans Smulders desgevraagd in alle toonaarden dat hij met andere trainers in gesprek zou zijn. Smulders zei het volgende op de vraag of Dijkhuizen na de winterstop trainer is bij NAC: „Tijdens het trainingskamp in de eerste week van januari gaan we met spelers en staf om de tafel. Ik ga volgende week naar Parijs voor een paar dagen en ben dan onbereikbaar. Nee, er gaat niets meer gebeuren tot aan het trainingskamp. Dijkhuizen is onze trainer.”

Dijkhuizen op zijn beurt voelt zich gepiepeld. „Ik ben erg teleurgesteld in de handelswijze van NAC. Dit heb ik niet verdiend. Het is mensonterend en respectloos. Triest om dit zo doen”, aldus een zwaar aangeslagen Dijkhuizen. „Wie regeert er eigenlijk bij deze club. Justin Goetzee? Hans Smulders? John Peek? Zeg het maar. Misschien dat jij het weet. Ik niet in ieder geval. Om dit zo vlak voor kerst te doen, nota bene een dag nadat ik bij de kerstborrel dinsdag de spelers heb toegesproken, vind ik zwaar respectloos. Dat hoort niet. Ik heb niet eens op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van de spelers en mijn staf. Het respect ontbreekt. Mensonterend. Kan het niet anders zeggen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten