vrijdag 4 december 2015

Kozakken Boys met hulp van rechter door in de beker


Bron: regio--voetbal
WERKENDAM - Kozakken Boys heeft het aangespannen kort geding tegen de KNVB gewonnen. De rechter deed vrijdagmiddag uitspraak.
De uitspraak betekent dat de Werkendamse topklasser tóch door is naar de 1/8-finales van het KNVB-bekertoernooi. Kozakken Boys speelt hierin op woensdag 16 december thuis tegen eredivisionist AZ.
In de vorige ronde tegen HBS viel Madjer Lukoki in, hoewel hij aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond. De KNVB nam dit zwaar op en nam Kozakken Boys, ondanks de 1-2 overwinning in Den Haag, uit het toernooi. Die beslissing is nu door de rechter teruggedraaid.

Vanmiddag om 15:00 uur wordt duidelijk of HBS dan wel Kozakken Boys in de volgende ronde van de landelijke beker strijdt tegen AZ.
In het onderlinge duel tussen de amateurclubs had de leider van Kozakken Boys, na aanvang van het duel, nog een spelersnaam aan het wedstrijdformulier toegevoegd. Deze speler viel ook in bij de Boys. Na de 2-1 overwinning was de zaterdagclub er van overtuigd dat ze gastheer mochten worden voor het lucratieve duel tegen AZ.
Trainer André Wetzel van HBS en zijn collega Danny Buijs van Kozakken Boys kruisten vervolgens in de media de degens over dit akkefietje.
Mede op aandringen van HBS besloot de bond vervolgens om Kozakken Boys, op basis van de reglementen, uit het bekertoernooi te zetten.
De club uit Werkendam kon tegen deze sanctie bij de bond geen verweer voeren. Daarom besloot men een kort geding aan te spannen. De rechter doet vanmiddag uitspraak. Advocaat Keje Molenaar heeft, na behandeling van de zaak op 2 december, hoop op een goede afloop voor Kozakken Boys.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten